km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Sajtóreggelire hívta a helyi média képviselőit Czeglédy Csaba

Sajtóreggelire hívta a helyi média képviselőit Czeglédy Csaba

Kötetlen hangulatú sajtóreggelire hívta a helyi média képviselőit dr. Czeglédy Csaba, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje, ahol vendégként megjelent Vadai Ágnes, a DK alelnöke, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság tagja is.

 

Szóba került a Szombathelyen áthaladó katonai szállítmány: vasárnap éjszaka tankokat fotóztak a város határában. Czeglédy elmondta, a Fidesz azzal támadja őt, nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy erről közösségi oldalán beszámolt. Vadai szerint a szállítmányokról értesíteni kellett volna a lakosságot, ez egy magáncég konvoja volt, nem a NATO-é, és a fővárosi kormányhivatal engedélyezte. A DK-s politikus úgy véli, a kormány saját PR-céljaira használja a honvédséget. Czeglédy elmondta: a lakosság 88 százaléka ellenzi, hogy katonákat és fegyvereket küldjünk Ukrajnába. Arról is beszélt, hogy élvezi a városvezetés támogatását a választási kampányban, és ha bejut a parlamentbe, kérvényezni fogja a képviselői mentelmi jog eltörlését.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.
Zárva lesz a hulladéklerakó
Pénteken délelőtt tíz és tizenegy óra között, áramszünet miatt.