km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Megújul a Saághy utcai gyalogoshíd

Megújul a Saághy utcai gyalogoshíd

Megkezdődött a Saághy István utcai, rossz állapotú gyalogoshíd felújítása. Az átjáró 2 millió forintból új faburkolatot kap, rendbehozzák a fém tartószerkezetet, és lefestik. A munkát az út-híd-járdafelújítási alapból finanszírozza az önkormányzat, amelynek keretét 40 millió forinttal emelték meg a legutóbbi költségvetés-módosításkor.

 

Felszedik a régi, töredezett aszfaltburkolatot a Saághy István utcai hídon. Jól látszik, hogy az alatta lévő deszkák teljesen elrohadtak, sok helyen át is lyukadtak. Az átjáró az utóbbi 4-5 évben vált balesetveszélyessé az erre közlekedő gyalogosok és kerékpárosok számára. A korszerűsítési munkát a napokban kezdte meg a SZOVA. Felújítják és lefestik a fémszerkezetet, a híd új faburkolatot kap. Mindez az út-híd-járdafelújítási alapból valósul meg, ami 200-ról 240 millió forintra bővült a legutóbbi költségvetés-módosításkor. Ebből rend szerint kisebb, lokális problémákat kezelnek, például kátyúznak és járdaszakaszokat újítanak fel.


Horváth Soma alpolgármester elmondta, öt kilométer járda újult meg tavaly. Jelenleg az Írottkő utcában történik egy átfogó járdaépítés, a Szent István király utcában, és hamarosan folytatódik a Rohonci 25-27-nél is munka. Ebből a keretből újították meg nemrég a Thököly utcai buszöblöket is. 


Dr. Nemény András polgármester hangsúlyozta: nem tesznek különbséget a választókörzetek között, mindenhol igyekeznek elvégezni a városlakók életminőségét javító kisebb beavatkozásokat, ilyen a mostani hídfelújítás is. A felújítási alap később tovább bővülhet.


"Hogy azok az elképzelések, amit a vagyongazdálkodási bevételszerzésnél előírtunk, teljesülnek-e, majd szeptember-októberben látjuk. Igyekszünk a meglévő forrásainkat a lehető legjobb helyre tenni. Sajnos a fejlesztési forrásokat működésre kell költenünk, ez az év ilyen lesz és a következő is valószínűleg" – tette hozzá. 


A Saághy István utcai gyaloghíd nagyjából egy hónapig zárva lesz a közlekedők előtt.  

 

Fotó: Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.