km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Rózsa Dániel büntetőt védett, de vereséggel zárta az esztendőt a Haladás

Rózsa Dániel büntetőt védett, de vereséggel zárta az esztendőt a Haladás

A szombathelyiek a Siófok elleni győzelem után ezúttal nem tudták begyűjteni a három pontot, a két csapat augusztusi, 1-1-es eredménnyel záruló mérkőzése után ezúttal a Tisza-partiak örülhettek.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 21. FORDULÓ

SZOLNOKI MÁV - SZOMBATHELYI HALADÁS 2-0 (0-0)

Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Szekszárdi, Kovács O., Tamás L., Kotula M. – Kónya M. (Berdó, 84.), Tisza K., Rokszin – Kurdics (Tóth Benjamin, 74.), Szabó B. 

Megbízott edző: Ulviczki Attila

Haladás: Rózsa – Kállai (Szalay, 73.), Mocsi, Schimmer, Doktorics (Tóth M., 65.) –  Schuszter, Csilus T. – Medgyes, Németh Márió, Rácz F. – Farkas B. (Tóth Barna, 57.) 

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Doktorics (58. – öngól), Kovács O. (92.)

 

A Merkantil Bank Liga 21. fordulójában, az idei esztendő utolsó mérkőzésén a Szolnok otthonában lépett pályára a Szombathelyi Haladás együttese. A vasiakat ezúttal is betegségek, sérülések hátráltatták, ennek ellenére mindenképpen pontot, pontokat szerettek volna szerezni. A házigazdánál eltiltás miatt nem játszhatott a korábban Szombathelyen is megforduló Novák Csanád, Tamás László azonban ott volt a védelemben.

 

Haladás-helyzettel kezdődött a találkozó, a 3. percben Rácz lövését védte bravúrral Molnár-Farkas. A labda ennek ellenére a Szolnoknál volt többet, a játék főként a Haladás térfelén zajlott. A mezőnyfölény ellenére komolyabb helyzeteket nem tudtak kialakítani a hazaiak, nem forgott veszélyben Rózsa Dániel kapuja. Ahogy teltek a percek, a Haladás szépen lassan kijött a szorításból és formás támadásokkal próbált zavart kelteni a szolnoki védelemben. Ez többször sikerült is, Németh Márió és Medgyes Zoltán előtt is adódott lehetőség, ám ezeket nem sikerült gólra váltani. A jobb oldalon Kállai Kevin kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, több alkalommal is sikerült a védelem mögé kerülnie. A 30. percben érkezett a mérkőzés addigi legnagyobb lehetősége: előbb egy visszagurított labda utáni lövést védett Rózsa, majd a kipattanó hazai játékoshoz került, de ebbe a próbálkozásba is bele tudott kapni a volt válogatott hálóőr, így szöglet lett az akció vége. A folytatásban főként mezőnyben gyűrte egymást a két együttes, gólhelyzetek nem igazán alakultak ki, 0-0-s félidő után várhatták a csapatok a folytatást. 

 

A fordulás után sem tudott igazán egyik csapat sem felülkerekedni ellenfelén, főként a küzdelem dominált. Az 56. percben a Szolnok egy szabadrúgás után veszélyeztetett, majd két perccel később egy bal oldalról érkező beadás Doktorics testéről saját kapujába pattant, így a házigazda szerezte meg a vezetést. A bekapott gól után próbált újítani a Haladás, Rácz először egy veszélyes centerezéssel jelentkezett, majd ő maga tekert centikkel a bal kapufa mellé. A 70. percben a csereként beállt Tóth Barna is közel járt az egyenlítéshez, de fejese elkerülte a kaput. Nem sokkal később büntetőhöz jutott a Szolnok, Kovács Olivér kísérletét azonban kivédte Rózsa Dániel, ahogyan a kipattanót is. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a Haladás, sorra végezhette el a szabadrúgásokat, ám ahelyett, hogy a zöld-fehérek egyenlítettek volna, a hosszabbításban a Szolnok egy szöglet utáni fejessel eldöntötte a találkozó sorsát és 2-0-s győzelmet aratott.

 

A Haladás a vereség ellenére maradt a hatodik pozícióban és innen várhatja majd a folytatást. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Szülők az erkélyen – a tűzoltók segítettek visszajutni a lakásba
Két hónap alatt háromszor kaptak riasztást a szombathelyi tűzoltók azért, mert kiskorú gyermek kizárta a szülőjét a folyosóra vagy az erkélyre. Két esetben csak az ablaküveg betörésével tudtak behatolni a lakásba. Legutóbb a Barátság utcában egy édesanya rekedt az erkélyen. Ne hagyjuk egyedül a gyermeket, de ha mégis kis időre kimegyünk a lakásból, legyen nálunk pótkulcs, vagy legalább egy mobiltelefon - ezt tanácsolják a tűzoltók.
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.