km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Rotyogtak a lecsók Oladon

Rotyogtak a lecsók Oladon

Oladi Őszköszöntő családi délutánt tartottak szeptember 18-án, vasárnap az Oladi Technikum Rendezvényháznak az udvarán. Több száz érdeklődő vett részt az eseményen, hét csapat nevezett be a lecsófőző versenyre.


A szomorkás idő ellenére szép számmal érkeztek az érdeklődők a VMSZC Oladi Technikum és az Olad Városrészért Egyesület szervezésében megrendezett őszköszöntőre vasárnap kora délután.
Fél háromkor kezdődött a lecsófőző verseny, melyhez a hozzávaló alapanyagokat a szervezők garantálták. Hét csapat mérette össze tudását – sokféle lecsó készült, a zsűrinek nem volt egyszerű dolga. Három órakor az Oladi Általános Iskola tanulóinak a műsorát nézhették meg az egybegyűltek, majd fél négytől Frédy Bácsi Bábszínházának játékát mutatták be, Az elátkozott malmot. Fél öttől a Szamóca Színház Csipi-csupi bábszínháza vette kezdetét, majd fél hatkor kezdődött a zsűrizés.

Voltak kísérőprogramok is: kézműves bütykölde, arcfestés, óriáscsúszda, ugrálóvár. Az ingyenes  rendezvény szervezője, Fazekas Gábor örömmel nyilatkozott a fellépésüket követően.
- Két év kényszerszünet után nagy örömmel rendeztük meg az oladi őszköszöntőt. Sokan látogattak ki az eseményre, mindenkinek hiányzott már a közösségi élmény. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, természetesen a hagyományt folytatni szeretnénk, jövőre újra találkozunk – fogalmazott Fazekas Gábor.

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.