km/óra
  2021.10.24., vasárnap  •  Salamon napja
Repülőrajtot vett a Falco, esélyt sem adott a PVSK-nak a bajnoki nyitányon

Repülőrajtot vett a Falco, esélyt sem adott a PVSK-nak a bajnoki nyitányon

A szombathelyiek 20-2-es kezdéssel sokkolták a baranyaiakat, innen pedig már nem volt visszaút a vendégek számára.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I., 1. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - PVSK VEOLIA 99-77 (25-11, 24-14, 23-19, 27-33)

Falco: Somogyi 7/3, Váradi 11/3, Benke 5, Golomán 20/6, Keller 12/3. Cserék: Perl 19, Clark 11/6, Barac 7, Kovács 4, Verasztó -, Sövegjártó -, Takács 3/3

Edző: Milos Konakov

PVSK: Illés 5/3, Popadic -, Bryson 27/12, Ivosev 6/3, Brkics 12. Cserék: Haynes-Jones 18/9, Bíró 5/3, Doktor 2, Goldring 2

Edző: Dragan Aleksic

 

A nagy átalakuláson keresztülmenő, s az új idényt már Milos Konakov vezetésével kezdő Falco bő három hónapnyi tétmérkőzés nélküli időszakot követően a PVSK elleni hazai összecsapással nyitotta a 2021/2022-es bajnoki szezont. A két együttes a felkészülési időszakban is találkozott egymással, méghozzá a Bányász Kupa elődöntőjében. A vasiak akkor magabiztosan nyertek, s jutottak be az Oroszlányban rendezett torna döntőjébe. A találkozó előtt ünnepélyes zászlófelvonásra került sor, majd köszöntötték a bajnoki aranyérmes és Magyar Kupa-győztes csapatot, s Gasper Okorn korábbi vezetőedzőt, jelenlegi szakmai tanácsadót. 

 

A sárga-feketék egészen parádésan indították a találkozót, az új szerzemény Golomán György, valamint Keller Ákos vezérletével villámgyorsan 10-2 állt az eredményjelzőn. A pécsiek beragadtak, a Falco egymás után szerezte a kosarakat, Dragan Aleksic pedig magához is rendelte övéit. Az időkérés után sem változott a játék képe, a hazaiak rengeteg labdát szereztek, a gyorsindításokból pedig újabb kosarak érkeztek. A bajnoki-és Magyar Kupa címvédő már 20-2-re is vezetett, a negyed végére azonban némileg zárkózni tudtak a baranyaiak, 25-11 volt az állás tíz percnyi játék után.

 

A folytatásban is bizonyította a Falco, hogy miért a mérkőzés esélyese, a különbség folyamatosan nőtt, a Pécs pedig egészen egyszerűen nem találta az ellenszert sem védekezésben, sem pedig támadásban. Már a nagyszünet húsz ponton kívülre került Dragan Aleksic együttese, a félidőben 49-25-re vezetett a Konakov-legénység.

 

A pihenő után is ott folytatták Váradi Benedekék, ahol abbahagyták, egy pillanatra sem lassítottak. A vendégek már lassan harminc pontos hátrányban voltak, amikor valamelyest vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, ám ez is csak arra volt elég, húsz pont körülire apadjon a különbség, 55-32 állt ekkor az eredményjelzőn. Amikor arra volt szükség, a szombathelyiek megrázták magukat, állva hagyták ellenfelüket, az utolsó etapra pedig 72-44-gyel fordultak a felek.

 

A Falco nem csak eredményesen, de kifejezetten tetszetősen is játszott, szép megmozdulásokkal örvendeztette meg a kilátogató szurkolókat, akik ezúttal is végig ott voltak a csapat mögött, mellett, és buzdították őket. A lényegi kérdések már tulajdonképpen az első félidőben eldőltek, a sárga-feketék nagyon magabiztosan, 99-77-re nyertek, s ezzel a lendülettel várhatják a szombaton 19 órakor kezdődő, Alba Fehérvár elleni idegenbeli összecsapást.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Torony: „a plébánosnak az egységet kell képviselnie”
Haller László augusztus 1-től vezeti a toronyi plébániát – elődje, dr. Perger Gyula Kőszegre távozott. Az 55 esztendős pappal, aki nem mellesleg nyugalmazott honvéd őrnagy – a Jóistenhez vezető útjáról, a pristinai kiküldetésről, humorról, és egy XXI. századi plébános küldetéséről is beszélgettünk.
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
legfrissebbek
Hayden Christensen visszatér a Star Wars világába
Hayden Christensen egy Ahsoka-sorozattal tér vissza a Csillagok háborúja világába - értesült a The Hollywood Reporter.
Meleg idő várható a jövő héten
Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet.
A legszigorúbb karanténra készülnek a szomszédban
Ukrajna vörös zónában, azaz a legszigorúbb korlátozások között ünnepelheti majd az újévet, legalábbis ezt jósolta egy járványügyi szakértő.
Megkönnyíti a bringások dolgát a MÁV
Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start.
Rusvai: csökken a fertőzöttek átlagéletkora
Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 műsorában.