km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Rengeteg játékkal és mókával ünnepli születésnapját a Kalandváros

Rengeteg játékkal és mókával ünnepli születésnapját a Kalandváros

Húszéves a Kalandváros - a születésnapot családi programmal ünnepli a létesítmény pénteken és szombaton. Lesz koncert, sportvetélkedő, kézműves foglalkozás és bábjáték is. Amikor 2002-ben elkészült a szabadtéri játszópark, nem volt hozzá hasonló a környéken. Hamar megkedvelték a gyerekek, és a népszerűsége két évtized után is töretlen.

 

Kilenctornyú favár, homokozók, hintapark, mászókák, csúszdák és világítótorony - 2000 környékén merült fel az ötlet, hogy létesüljön egy központi játszótér a városban. Eleinte pályázati lehetőséget keresett az önkormányzat, végül egy akkortájt Szombathelyen letelepedő hipermarket támogatta a megvalósítást a Szombathelyért Alapítványon keresztül, 360 millió forinttal.  


Szabó Gábor, Szombathely egykori polgármestere az SZTV műsorában elmondta, hogy a nagy álom, a Kalandváros 2002 őszén valósult meg, ha jól emlékszik, augusztus 20-án adták át. Rohammunkában készült el.


A Kalandváros akkoriban országosan is párját ritkította, a koncepció németországi példák alapján állt össze. A nyitás után szinte azonnal benépesült, megszerették a szombathelyiek, és jöttek a kirándulók más városokból, Ausztriából és Szlovéniából is. Eredetileg három generációsra tervezték: később a tinédzser és az idősebb korosztály számára is bővítették volna. A játszópark egy hektáron terül el, alaprajza sárkány alakú, elsősorban a 3-10 év közötti gyerekeknek ajánlott. Márciustól október végéig tart nyitva, a napi látogatottság nagyjából 220 fő, a csúcsnapokon akár 300 fölé is kúszik a létszám. A létesítményt a SZOVA üzemelteti. 


A születésnapi party pénteken 16 órakor megnyitóval indul: fellépnek a Capito Gitárklub növendékei, lesz interaktív gyermekműsor és többféle kézműves foglalkozás. Szombaton délelőtt 10 órakor kezdetét veszi a programdömping.


Maizner Vera a SZOVA városüzemeltetési igazgatója elmondta, hogy különböző sportvetélkedők lesznek, egész nap arc-, csillám- és hennafestés. Szintén egész nap ott lesznek 16 óráig a kishuszárok, órás váltásban mutatják be programjaikat.


Koncertet ad a Tarisznyások zenekar, és zenés bábjátékkal érkeznek a Szamóca Színház tagjai.

 

A részletes program: 

2022. augusztus 12. (péntek)
16:00 – 16:10        Megnyitó
16:00-19:00           Kézműves foglalkozások és arcfestés
16:10-17:00           Capito Gitárklub műsora
18:00 – 19:00        Móka Palota – interaktív zenés gyermekműsor MóKatával és óriásbuborék show


2022. augusztus 13. (szombat)
10:00 – 12:00:       Sportvetélkedő Varga Jenővel
10:00 – 16:00:       Arcfestés, csillámtetoválás, hennafestés
10:00 – 16:00:       Kishuszár program
14:00 – 16:00:       Sportvetélkedő Varga Jenővel
16:00 – 17:00:       Tarisznyások Zenekar
17:00 – 17:45/50:  Szamóca Színház (Csipi-Csupi bábszínháza - zenés mesejáték)

 

További információ a Kalandváros Facebook-oldalán találhatók. 

 


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Új eszközöket szerzett be a Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
Tartályos fűnyíró traktor, rézsűkasza, traktor, tartálykocsi – ezek a gépek szerepeltek a Szompark idei eszközbeszerzési terveiben. A tartálykocsi, traktor, és a rézsűkasza már tavasz végére megérkezett, nemrég sikerült beszerezni a kaszálékot tartályba gyűjtő nagyobb méretű fűnyírókat is, ezekből összesen 3️ darab érkezett cégünkhöz, osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Szompark.
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.