km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Remekül helytállt és közel járt a bravúrhoz az SZKKA a DVSC ellen

Remekül helytállt és közel járt a bravúrhoz az SZKKA a DVSC ellen

A szombathelyiek kiválóan tartották magukat, óriásit küzdöttek, a DVSC csupán a hajrában tudta a maga javára fordítani a találkozót.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA, 2. FORDULÓ

Hungast SZKKA – DVSC SCHAEFFLER 25-29 (14-15)

SZKKA: Tomasevics – Csire 3, Horváth P., Szendrei 4, Pődör R. 5, Stosics 3, Kadlicsek 1 Csere: Balog (K), Prkacin 9, Virág, Szmolek, Borba, Forgács, Biró, Christe (K)

Vezetőedző: Marosán György

 

A bajnokság egyik topcsapatát, a DVSC SCHAEFFLER együttesét látta vendégül a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapata az Aréna Savariában a K&H Liga 2. fordulójában.

 

A klubhonlap beszámolója szerint az idény első hazai környezetben megvívott meccsén már az első percektől érezni lehetett, hogy a szombathelyiek szeretnének meglepetést okozni. Rendkívül szorosan alakult a találkozó, fej-fej mellett haladtak a gárdák. A vendégek kétszer is elléptek három találattal, ennél nagyobb különbséget nem tudtak kialakítani, sőt, mi több, a vasiak egalizálni is tudtak. A lányok hatalmasat küzdöttek, a szurkolók pedig szokásukhoz híven ott álltak a csapat mögött, mellett, és bíztatták, buzdították őket. Húsz percnyi játék után a vendégek vezettek egy góllal, 14-15 állt az eredményjelzőn. 

 

A szünet után felváltva voltak eredményesek a csapatok, majd egy egészpályás találat után megint el tudtak lépni három góllal a "cívisvárosiak". A hazaiak azonban ekkor sem törtek meg, óriási akaraterőről, küzdőszellemről tanúbizonyságot téve egyenlíteni tudtak, 20-20 volt ekkor az állás. Továbbra is rettentően kiélezett volt a mérkőzés, a hajrához érve 21-23-nál kettő gól volt a debreceni előny. Az utolsó percekre kijött a fáradtság, a végjátékban a vendégek érvényesíteni tudták a papírformát, s végül négy góllal nyertek. A szombathelyiek ennek ellenére emelt fővel jöhettek le a pályáról, remekül helytálltak, ezt pedig a szurkolók vastapssal jutalmazták.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.