km/óra
  2022.08.10., szerda  •  Lőrinc napja
Remek játékkal kiütötte a Diósgyőrt, és a Magyar Kupa elődöntőjébe jutott a Haladás-Viktória

Remek játékkal kiütötte a Diósgyőrt, és a Magyar Kupa elődöntőjébe jutott a Haladás-Viktória

Székely Tibor együttese magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott, így várhatja a Soroksár elleni, március 30-i elődöntőt.

 

SIMPLE NŐI MAGYAR KUPA, LEGJOBB 8 KÖZÖTT

HALADÁS-VITKÓRIA  FC - DIÓSGYŐRI VTK 4-0 (1-0)

HALADÁS-VIKTÓRIA FC: Bíró - Kovács, Gődér, Urbán (Kováts 87.) , Németh A. - Herczeg (Németh M. 87.) , Koprena (Varró 83.) , Sweatman - Feketevízi (Nagy 87.) , Szil (Kiss-Lantos 76.) , Vladulescu

Edző: Székely Tibor

DVTK: Ádám - Somogyi, Sandu (Havasi 81.) , Bradic, Boros, Palama, Krisztin (Sain 73.) , Geréd, Mikó (Vígh 58.) , Barker, Ónodi

Edző: Bém Gábor

Gólszerzők: Herczeg 20., Feketevízi 52., Gődér 66., Urbán 82.

Kiállítva: Ónodi 62. (Diósgyőr)

 

November 20-a után ismét tétmérkőzésen lépett pályára a Haladás-Viktória csapata, a szombathelyiek a Magyar Kupában a Diósgyőr együttesét fogadták. A két gárda a szezonban eddig kétszer találkozott egymással a bajnokságban, mindkét összecsapás 2-2-re végződött. 

 

A mérkőzés elején főként a mezőnyjáték, valamint a küzdelem dominált, a 20. percben azonban egy pazar lövéssel Herczeg Andrea a hazaiakat juttatta vezetéshez (1-0). Jó iramot diktáltak a csapatok, Bradic ziccerénél Bíró védett nagyot, de a vasiak is nagy erőket mozgósítottak a második találat megszerzéséért. A szombathelyiek hátul is nagyon stabilak voltak, újabb gól már nem született a félidőben, így negyvenöt percnyi játék után 1-0 állt az eredményjelzőn.

 

A második felvonásból mindössze hét perc telt el, amikor egy jobb oldalról érkező labda a hosszú oldalon lévő Feketevízi Tímea elé került, aki első tétmérkőzését rögtön góllal tette emlékezetessé (2-0). Nem sokkal később Németh Adél váltott remekül ritmust a jobb oldalon, lövése pedig nem sokkal kerülte el a bal alsó sarkot. Nem volt könnyű helyzetben a miskolci együttes, amely ráadásul a 62. percben Ónodi szabálytalansága után tíz főre fogyatkozott. Négy minutummal később újabb gólnak örülhettek a hazai szurkolók, Gődér volt eredményes, eldőlni látszott a továbbjutás sorsa. Egyértelmű volt a Haladás-Viktória fölénye, magabiztosan játszottak a sötétmezesek, akik rendre a védelem mögé tudtak kerülni és remekül használták két szélső támadójuk gyorsaságát. A 82. percben Urbán Viktória adta meg a kegyelemdöfést, aki szintén egy sarokrúgás után talált be, méghozzá fejjel (4-0).

 

A szombathelyiek magabiztos győzelmet arattak, ezzel pedig ott vannak a Magyar Kupa elődöntőjében. Az ellenfél a Kazincbarcika együttesét 8-0-ára legyőző Soroksár lesz március 30-án, a találkozó pályaválasztóját sorsolással döntik el. A másik ágon Ferencváros-Győr elődöntőt rendeznek.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Forgalomkorlátozás Szombathelyen 2022. augusztus 20-án
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.
A lakók már felkészültek, elindult a „zsákos hulladékgyűjtés”
Folytatódik a szombathelyi hulladékgazdálkodás zöldítése és környezetbarátabbá tétele, jelent meg a hír a SZOVA hivatalos Facebook-oldalán.
Suzuki oldalába tekert egy idős kerékpáros a temetőnél
Kedden délelőtt a Jáki úti temető felől kerékpározó asszony jobbra nézett, de az autó balról érkezett. A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy a személyautót vezető asszony balra húzta a kormányt, de így is ütköztek, írja a 112press.hu.
Folytatódnak az útfelújítások
A Derkovits-lakótelepen és Oladon kezdődtek meg a munkálatok.