km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Remek győzelem, hengerelt a Falco az Alba Fehérvár elleni rangadón

Remek győzelem, hengerelt a Falco az Alba Fehérvár elleni rangadón

A Konakov-legénység már az első etapot követően több, mint tíz pontos előnyre tett szert, innen pedig már nem volt visszaút a székesfehérváriaknak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I., 2. FORDULÓ

ALBA FEHÉRVÁR - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 66- 98 (16-29, 25-25, 15-21, 10-23)

Alba Fehérvár: Pongó 7, Vojvoda 11, Lukács 8, Laksa 7, Steele 13/3, Csere: Omenaka 2, Takács Mi. 4, Mulalic 4, Balsay 5/3, Szabó 5/3

Edző: Dejan Mihevc

Falco KC: Váradi 13/9, Somogyi 8/3, Benke 11/3, Golomán 16, Keller 11/6, Csere: Kovács 7/1, Barac 13/3, Clark 1, Perl 18, Verasztó -

Edző: Milos Konakov

 

Igazi kosárlabdacsemegének ígérkezett szombat este a Falco Székesfehérvári vendégjátéka. Az első erőfelmérőt mindkét csapat sikerrel vette: az Alba Fehérvár az Atomerőmű otthonában tudott nyerni hosszabbítás után, míg a vasiak a PVSK együttesét múlták felül magabiztosan.

 

Ahogyan tehát arra számítani lehetett, kiélezett csata folyt a pályán, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 8-8 után azonban a Falco sebességi fokozatot váltott, produkált egy 9-2-es szériát, ami után időt is kért a házigazda. A folytatásban is a szombathelyiek irányítottak, Golomán György remekelt, a különbség pedig folyamatosan nőtt. A negyed végére tíz ponton kívülre került az Alba, az első felvonás után 16-29 állt az eredményjelzőn. 

 

A második játékrészben felváltva estek a kosarak mindkét oldalon, majd a fiatal Balsay lépett elő vezérré az Albánál, az ő kosarai tartották a lelket a hazaiakban. Nagy erőfeszítéseket mozgósított a Fehérvár, hogy zárkózni tudjon, de a Falconak mindenre volt válasza, s magasbiztosan tartotta előnyét. A kiváló teljesítményt nyújtó Golomán György szerezte meg a sárga-feketék ötvenedik pontját, majd Váradi Benedek köszönt be kintről, a nagyszünetben 41-54-re vezettek Milos Konakov fiai.

 

A pihenő után Perl Zoltán villantotta meg klasszisát, egymaga hat pontot szerzett zsinórban, 43-62-nél pedig már közel volt a húsz pontos differencia. Ez követően valamelyest éledezett az Alba, sikerült is faragnia a hátrányból, igazán lőtávolon belülre azonban nem tudott kerülni. Sokszor tapintható volt a feszültség a pályán, a Falco pedig a fontos pillanatokban tudott újítani, s ezzel lehűteni a kedélyeket. Az utolsó etapra is megmaradt a tekintélyes előny, 56-75 volt az állás harminc percnyi játékot követően. 

 

A hazaiak próbáltak az utolsó szalmaszálba kapaszkodni, de egyszerűen nem volt ellenszerük a tavalyi idény duplázója ellen. A védekezésbeli megingásokat könyörtelenül kihasználták a sárga-feketék, s hiába jött Dejan Mihevc időkérése, a játék képe nem változott. A szombathelyiek megállíthatatlanok voltak, a végére sem engedtek ki, harminckét ponttal, 66-98-ra legyőzték az Alba Fehérvár együttesét.

 

Váradi Benedekék a következő fordulóban a Sopront fogadják, a mérkőzésre szerdán 18 órakor kezdődik az Aréna Savariában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint