km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Remek formában a Haladás-Viktória, ezúttal az ETO FC Győrt győzték le a szombathelyiek

Remek formában a Haladás-Viktória, ezúttal az ETO FC Győrt győzték le a szombathelyiek

A zöld-fehér rangadón Ana-Maria Vladulescu duplája döntött, a vasiak 2-0-ára nyertek a nagy rivális ellen.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 15. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA - ETO FC GYŐR 2-0 (2-0)

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér – Kovács V. (Kiss-Lantos, 78.), Urbán, Sweatman, Herczeg (Varró, 87.), Novák – Vladulescu, Szil (Feketevíziová, 68.)

Edző: Székely Tibor

ETO: Samson – Savanya, Oláh (Rácz, 57.), Vida, Nagy F. – Nagy L. (Fél P., 57.), Kovács L. (Korsun, 46.), Luijks, Németh L. – Öreg, Cameron 

Edző: Dörnyei Balázs

Gólszerző: Vladulescu 2 (16., 40.)

 

Előrehozott Magyar Kupa-döntőt rendeztek szombaton délután a Rohonci úton, ugyanis a Haladás-Viktória az ETO FC Győr gárdáját látta vendégül a Simple Női Liga 15. fordulójában. Mindkét csapat szerdai mérkőzéssel a lábában várta a találkozót, a szombalyiek a Soroksárt legyőzve jutottak kupadöntőbe, míg a másik ágon a Rába-partiak az FTC együttesét búcsúztatták. 

 

A szombathelyiek kezdtek aktívabban, de egy-egy momentum alkalmával a vendégek is jelezték, hogy a három pontért jöttek. A 16. percben Kovács Virág indította remek ütemben Vladulescut, a vasiak légiósa pedig a kifutó Samson mellett a kapu közepébe lőtt (1-0). A másik oldalon Cameron került helyzetbe, de a kupaelődöntőt eldöntő támadó kapu fölé emelt. A 40. percben Vladulescu szinte lekopírozta első gólját, ezúttal 14 méterről emelte át a kapust, majd gurított a már üres kapuba. (2-0). Hiába volt többet a labda a győrieknél, a szombathelyiek taktikus, szervezett játékkal rukkoltak elő.

 

A szünet után is hasonló mederben folyt a mérkőzés, a házigazdánál mindenki tudta mi a feladata, egymást segítették a játékosok, a győriek pedig ezzel nem igazán tudtak mit kezdeni. A vendégek a meccsben maradásért, a Haladás-Viktória a három pont sorsának eldöntéséért ment előre, lüktetett a találkozó. A 76. minutumban Cameron került helyzetbe Bírót átemelve, de a visszafutó védők menteni tudtak, így nem lett gól az akcióból. Dörnyei Balázs csapata mindent egy lapra feltéve támadott, kockáztatótt, betalálnia azonban nem sikerült, a Haladás-Viktória így folytatta remek szériáját, nagy skalpot gyűjtött be, 2022-ben pedig még nem talált legyőzőre.

 

A Simple Női Liga válogatott szünet után folytatódik, előbb Feröer-szigetek válogatottja ellen játszik világbajnoki selejtezőt Margaret Kratz csapata, majd Spanyolországban a világ egyik legjobb együttese, Brazília lesz az ellenfél barátságos mérkőzésen.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.