km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Remek formában a Haladás-Viktória, ezúttal az ETO FC Győrt győzték le a szombathelyiek

Remek formában a Haladás-Viktória, ezúttal az ETO FC Győrt győzték le a szombathelyiek

A zöld-fehér rangadón Ana-Maria Vladulescu duplája döntött, a vasiak 2-0-ára nyertek a nagy rivális ellen.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 15. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA - ETO FC GYŐR 2-0 (2-0)

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér – Kovács V. (Kiss-Lantos, 78.), Urbán, Sweatman, Herczeg (Varró, 87.), Novák – Vladulescu, Szil (Feketevíziová, 68.)

Edző: Székely Tibor

ETO: Samson – Savanya, Oláh (Rácz, 57.), Vida, Nagy F. – Nagy L. (Fél P., 57.), Kovács L. (Korsun, 46.), Luijks, Németh L. – Öreg, Cameron 

Edző: Dörnyei Balázs

Gólszerző: Vladulescu 2 (16., 40.)

 

Előrehozott Magyar Kupa-döntőt rendeztek szombaton délután a Rohonci úton, ugyanis a Haladás-Viktória az ETO FC Győr gárdáját látta vendégül a Simple Női Liga 15. fordulójában. Mindkét csapat szerdai mérkőzéssel a lábában várta a találkozót, a szombalyiek a Soroksárt legyőzve jutottak kupadöntőbe, míg a másik ágon a Rába-partiak az FTC együttesét búcsúztatták. 

 

A szombathelyiek kezdtek aktívabban, de egy-egy momentum alkalmával a vendégek is jelezték, hogy a három pontért jöttek. A 16. percben Kovács Virág indította remek ütemben Vladulescut, a vasiak légiósa pedig a kifutó Samson mellett a kapu közepébe lőtt (1-0). A másik oldalon Cameron került helyzetbe, de a kupaelődöntőt eldöntő támadó kapu fölé emelt. A 40. percben Vladulescu szinte lekopírozta első gólját, ezúttal 14 méterről emelte át a kapust, majd gurított a már üres kapuba. (2-0). Hiába volt többet a labda a győrieknél, a szombathelyiek taktikus, szervezett játékkal rukkoltak elő.

 

A szünet után is hasonló mederben folyt a mérkőzés, a házigazdánál mindenki tudta mi a feladata, egymást segítették a játékosok, a győriek pedig ezzel nem igazán tudtak mit kezdeni. A vendégek a meccsben maradásért, a Haladás-Viktória a három pont sorsának eldöntéséért ment előre, lüktetett a találkozó. A 76. minutumban Cameron került helyzetbe Bírót átemelve, de a visszafutó védők menteni tudtak, így nem lett gól az akcióból. Dörnyei Balázs csapata mindent egy lapra feltéve támadott, kockáztatótt, betalálnia azonban nem sikerült, a Haladás-Viktória így folytatta remek szériáját, nagy skalpot gyűjtött be, 2022-ben pedig még nem talált legyőzőre.

 

A Simple Női Liga válogatott szünet után folytatódik, előbb Feröer-szigetek válogatottja ellen játszik világbajnoki selejtezőt Margaret Kratz csapata, majd Spanyolországban a világ egyik legjobb együttese, Brazília lesz az ellenfél barátságos mérkőzésen.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.