km/óra
  2020.10.19., hétfő  •  Nándor napja
Rejtélyes halálesetek a koronavírus ellen küzdő orvosok között

Rejtélyes halálesetek a koronavírus ellen küzdő orvosok között

Oroszországban alig néhány hét alatt három, a járvány első vonalában harcoló orvos esett ki kórházak ablakaiból. A közvéleményt felkavarták a balesetek körülményei.

 

Alexander Shulepov, a Moszkvától nem messze fekvő Voronyezs mentőorvosa jelenleg is súlyos állapotban lábadozik, miután vasárnap kizuhant a városi kórház második emeltéről, ahol dolgozott és ahol kezelték, miután pozitív COVID-19 teszttel diagnosztizálták. 

 

Egyszerre dőltek ágynak régi kollégájával, Alexander Kosyakinnal, akivel április 22-én egy videóüzenetben osztották meg az aggodalmaikat, azzal kapcsolatban, hogy a pozitív teszteredmény után is dolgoztatták őket, illetve hogy a kórházak nem rendelkeznek megfelelő minőségű és mennyiségű védőfelszereléssel. Három nappal később a kórház főorvosával közösen jelentkeztek be újra, ahol cáfolták korábbi állításaikat és elnézést kértek, hogy a megbetegedésük után alaptalanul vádaskodni kezdtek. 

 

Shulepov a harmadik egészségügyi dolgozó Oroszországban, aki baleset következtében esett ki a saját munkahelyének emeletéről. Krasznojarszkban Elena Nepomnyaskaja főorvosnó volt óvatlan, mikor tisztségviselőkkel tárgyalt arról, hogy az intézményét átalakítsák-e járványközponttá. Natalia Lebedova, az orosz űrközpont sűrgösségi osztályának vezetője pedig órákkal a koronavírus-tesztjének elvégzése után zuhant le az épület egyik felső szintjéről. 

 

A hivatalos gyászjelentésben "az emberek igazi megmentőjeként" emlékeznek meg róla - olvasható a CNN összefoglalójában.

 

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pedagógusok Szakszervezete: három tanár halt meg eddig koronavírusban, az egyikük Vas megyei
A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról tud, akik igazoltan koronavírus-fertőzés következtében haltak meg.
A Markusovszky kórház celldömölki telephelyén átmenetileg szünetelnek az ellátások
55 új fertőzött Vasban, 1293 Magyarországon, 33-an meghaltak
1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 33 krónikus beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 953-ról 1008-ra nőtt.
50 új fertőzött Vasban, 1025 Magyarországon, 28-an meghaltak
1025 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 28 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 865-ről 915-re nőtt.
34 új fertőzött Vasban, 920 Magyarországon, 27-en meghaltak
920 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 27 idős krónikus beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 915-ről 949-re nőtt.
legfrissebbek
Az Egyesült Államok továbbra sem nézi jó szemmel az iráni fegyverbizniszt
Az Egyesült Államok továbbra is szankcionálja az Iránnak történő fegyvereladást - hívta fel a figyelmet Mike Pompeo, amerikai külügyminiszteri.
Nagyot megy a Becsületes tolvaj
Liam Neeson Becsületes tolvaj című akciófilmje nyerte a hétvégét az észak-amerikai mozikban.
Szabad Városok Szövetsége: elkezdődött a brüsszeli lobbi Szombathelyért is
Megkezdte a brüsszeli lobbit a Szabad Városok Szövetsége annak érdekében, hogy az önkormányzatok közvetlenül részesüljenek a koronavírus-járvány okozta gazdasági hátrányok enyhítésére létrehozott alapból. A forrásoknak legalább felét a városoknak szeretnék juttatni, ami garancia lenne a megfelelő felhasználásra. A szövetségnek Szombathely is tagja.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek:
Sokakat csábított Kőszegre az Orsolya-napi vásár
Helyi ízekkel, őszi terményekkel és egyéb termékekkel várták a vásárlókat az árusok az Orsolya-napi vásárban Kőszegen. A forgatagban szombathelyi kézművesek is kínálták a portékáikat. A jótékonysági célt szolgáló főzés és süteményverseny a járványhelyzet miatt elmaradt, de a jó hangulat ezúttal is jellemezte a rendezvényt.