km/óra
  2021.06.15., kedd  •  Jolán, Vid napja
Rejtélyes halálesetek a koronavírus ellen küzdő orvosok között

Rejtélyes halálesetek a koronavírus ellen küzdő orvosok között

Oroszországban alig néhány hét alatt három, a járvány első vonalában harcoló orvos esett ki kórházak ablakaiból. A közvéleményt felkavarták a balesetek körülményei.

 

Alexander Shulepov, a Moszkvától nem messze fekvő Voronyezs mentőorvosa jelenleg is súlyos állapotban lábadozik, miután vasárnap kizuhant a városi kórház második emeltéről, ahol dolgozott és ahol kezelték, miután pozitív COVID-19 teszttel diagnosztizálták. 

 

Egyszerre dőltek ágynak régi kollégájával, Alexander Kosyakinnal, akivel április 22-én egy videóüzenetben osztották meg az aggodalmaikat, azzal kapcsolatban, hogy a pozitív teszteredmény után is dolgoztatták őket, illetve hogy a kórházak nem rendelkeznek megfelelő minőségű és mennyiségű védőfelszereléssel. Három nappal később a kórház főorvosával közösen jelentkeztek be újra, ahol cáfolták korábbi állításaikat és elnézést kértek, hogy a megbetegedésük után alaptalanul vádaskodni kezdtek. 

 

Shulepov a harmadik egészségügyi dolgozó Oroszországban, aki baleset következtében esett ki a saját munkahelyének emeletéről. Krasznojarszkban Elena Nepomnyaskaja főorvosnó volt óvatlan, mikor tisztségviselőkkel tárgyalt arról, hogy az intézményét átalakítsák-e járványközponttá. Natalia Lebedova, az orosz űrközpont sűrgösségi osztályának vezetője pedig órákkal a koronavírus-tesztjének elvégzése után zuhant le az épület egyik felső szintjéről. 

 

A hivatalos gyászjelentésben "az emberek igazi megmentőjeként" emlékeznek meg róla - olvasható a CNN összefoglalójában.

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 22. szám - 2021.06.12.
Savaria Fórum 30. évfolyam 22. szám - 2021.06.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Könnyítés az Ausztriába utazóknak
Nem kell előre regisztrálniuk az utazóknak június 10-től, ha járványügyileg stabil országból, például Magyarországról lépnek be Ausztriába – derül ki a beutazási korlátozásokról szóló rendelet módosításából. A 3G-szabálynak azonban továbbra is meg kell felelni, olvasható az orf.at-n.
Celldömölkön a zebráknál ellenőriztek a rendőrök
A celldömölki rendőrök 2021. június 8-án, Celldömölk belterületén tartottak ellenőrzést a közlekedésbiztonsági szempontból leginkább veszélyesnek ítélhető gyalogos-átkelőhelyek közelében. Az akció célja elsősorban az volt, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, a gyalogosok biztonságára, közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.
Gasper Okorn: el kellett hinnünk, hogy sikerülhet
A győztes hadvezér elégedetten és boldogan elevenítette fel az elmúlt időszak és a döntő történéseit.
Ausztriában csütörtöktől enyhülnek a járványügyi korlátozások
Ausztriában csütörtöktől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon - jelentette be Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter a kormányülés után szerdán Bécsben.
A határait is megnyitja Ausztria szerdától: az orosz vakcinán kívül a többit elfogadják
Könnyebb lesz Ausztriába utazni szerdától, adta hírül az ORF. A biztonságos országokból érkező utazók (lista lentebb) oltási igazolással, érvényes teszttel, vagy a betegségből való felgyógyulást igazoló irattal beléphetnek Ausztriába. Azok a magyarok, akik elhitték a magyar kormánypropagandát a jóságos Putyin bácsi csodavakcinájáról, rosszul jártak: a Szputnyikot egyelőre nem fogadják hivatalos oltóanyagként Ausztriában, amíg nem kapja meg az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vagy a WHO engedélyét.
legfrissebbek
Szlovákia megverte Lengyelországot
Szlovákia 2-1-re legyőzte Lengyelországot a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, az E csoport hétfői, szentpétervári mérkőzésén.
A harminc fokot karcolhatja a keddi időjárás
Kedden ismét sok napsütésben lesz részünk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, és egy-egy futó zápor is legfeljebb csak az északkeleti, keleti határvidéken alakulhat ki.
Milliónyi fát ültettek egy nap alatt
Ghánában egyetlen nap alatt legalább ötmillió fa elültetésére tettek kísérletet az erdőirtások és a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében – közölte Nana Akufo-Addo államelnök pénteken, az idén első alkalommal megtartott Zöld Ghána Napon.
Kitüntetéssel ismerték el a pedagógusok munkáját
A 2021-es évben a pedagógusnapi kitüntetéseket a Városháza teraszán tartott ünnepségen adta át dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, dr. László Győző alpolgármester és Putz Attila, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnöke.
Csehország letarolta a skót csapatot
A cseh válogatott Patrik Schick duplájával 2-0-ra legyőzte Glasgow-ban a skót csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának hétfői összecsapásán.