km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Régi időket idéző képeket várnak a Vásárcsarnokról

Régi időket idéző képeket várnak a Vásárcsarnokról

Finiséhez érkezett a Vásárcsarnok 1-es épületének átalakítása, javában tart a műszaki átadás. Amint a komplexumot birtokba vehetik a vásárlók, árusok, illetve elkezdődik az üzemeltetés, egy kiállítással örvendezteti meg a piac a látogatókat.

 

A tárlat a nosztalgia jegyében készül, a lakosságtól is várják a régi időket idéző képeket. A Hunyadi úti Vásárcsarnokot 1975-ben adták át, korábban a piac a Borostyánkő áruház mögött működött, a szombathelyiek mindkét korszakból küldhetnek felvételeket, ezzel kialakul a hely képes krónikája a falakon. A képeket augusztus 1-ig lehet eljuttatni emailben vagy a piac közösségi oldalán keresztül.


Polákovics Marietta, a Városi Vásárcsarnok ügyvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy egy fotópályázattal indítanak, fotókiállítást terveznek a vásárcsarnokban az előző 45 évben készült fényképek felhasználásával. Arra buzdítják a városlakókat, hogy akinek van a birtokában a vásárcsarnokról készült, akár a régi, Borostyánkő áruház mögötti téren elhelyezkedő, vagy már a Hunyadi úti vásárcsarnokról készült fényképe, vagy árusról készült fényképe, az ossza meg velünk, elküldheti akár Facebookon, akár a honlapunkon található email címre, az info@szombathelyipiac.hu email címre várjuk ezeket a fotókat.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.