km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Rátámadt a természetvédelmi őrre egy férfi Hegyhátszentjakabon, felfüggesztett börtönt kapott

Rátámadt a természetvédelmi őrre egy férfi Hegyhátszentjakabon, felfüggesztett börtönt kapott

A Körmendi Járásbíróság előkészítő ülésen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év -végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett- börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfi, olvasható a Szombathelyi Törvényszék közleményében.

 

A tényállás szerint a vádlott 2022. február 23-án 15 óra 30 perc körül - a testvérével együtt – egy hegyhátszentjakabi ingatlanon fakitermelést végzett, amelyet az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre észlelt. A sértett a vádlott irányába indult azért, hogy felhívja a figyelmét arra, hogy a szántó művelési ágú ingatlanok helyreállításához, s ezen körben a be nem jelentett fásszárú fajok egyedeinek kivágásához a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges. A sértett menet közben a tevékenységről fényképfelvételeket is készített. A vádlott azonban nehezményezte ezt, és agresszíven megindult a sértett irányába, felé közelítve kiabálva számonkérte őt, hogy milyen jogon készít felvételeket a területén. A sértett figyelmeztette a vádlottat arra, hogy az érintett területen csak lucfenyőt vághatnak, más fafajok kivágásához a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges, mire a vádlott – ezen figyelmeztetésekbe közbevágva – szitkozódni kezdett, fenyegetni kezdte a sértettet, és hozzá közelebb lépve közepes erővel a mellkasánál meglökte őt, majd pedig a sértett védekezésül feltartott karját oldalra elütötte. 


A sértett ekkor felhívta a vádlott figyelmét arra, hogy ő hivatalos személy, s a vádlott cselekménye törvénybe ütközik, azonban a vádlott folyamatosan szitkozódva, továbbra is erőszakosan, agresszíven lépett fel vele szemben, többször megfenyegette azzal, hogy nem fél-e attól, hogy leéghet a háza, illetve, hogy a gyermekét bántalmazás érheti, nyomatékosítva a fenyegetéseket azzal, hogy a környéken mindenki tudja, hogy a sértett hol lakik. A sértett ezt követően a helyszínről távozott, a vádlott bántalmazása következtében sérülése nem keletkezett.


Az ítélet jogerős.

 

Illusztráció: pixabay.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.