km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Rátámadt a természetvédelmi őrre egy férfi Hegyhátszentjakabon, felfüggesztett börtönt kapott

Rátámadt a természetvédelmi őrre egy férfi Hegyhátszentjakabon, felfüggesztett börtönt kapott

A Körmendi Járásbíróság előkészítő ülésen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év -végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett- börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfi, olvasható a Szombathelyi Törvényszék közleményében.

 

A tényállás szerint a vádlott 2022. február 23-án 15 óra 30 perc körül - a testvérével együtt – egy hegyhátszentjakabi ingatlanon fakitermelést végzett, amelyet az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre észlelt. A sértett a vádlott irányába indult azért, hogy felhívja a figyelmét arra, hogy a szántó művelési ágú ingatlanok helyreállításához, s ezen körben a be nem jelentett fásszárú fajok egyedeinek kivágásához a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges. A sértett menet közben a tevékenységről fényképfelvételeket is készített. A vádlott azonban nehezményezte ezt, és agresszíven megindult a sértett irányába, felé közelítve kiabálva számonkérte őt, hogy milyen jogon készít felvételeket a területén. A sértett figyelmeztette a vádlottat arra, hogy az érintett területen csak lucfenyőt vághatnak, más fafajok kivágásához a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges, mire a vádlott – ezen figyelmeztetésekbe közbevágva – szitkozódni kezdett, fenyegetni kezdte a sértettet, és hozzá közelebb lépve közepes erővel a mellkasánál meglökte őt, majd pedig a sértett védekezésül feltartott karját oldalra elütötte. 


A sértett ekkor felhívta a vádlott figyelmét arra, hogy ő hivatalos személy, s a vádlott cselekménye törvénybe ütközik, azonban a vádlott folyamatosan szitkozódva, továbbra is erőszakosan, agresszíven lépett fel vele szemben, többször megfenyegette azzal, hogy nem fél-e attól, hogy leéghet a háza, illetve, hogy a gyermekét bántalmazás érheti, nyomatékosítva a fenyegetéseket azzal, hogy a környéken mindenki tudja, hogy a sértett hol lakik. A sértett ezt követően a helyszínről távozott, a vádlott bántalmazása következtében sérülése nem keletkezett.


Az ítélet jogerős.

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa arab beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.