km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Rangadót veszített az SZKKA az Érd otthonában

Rangadót veszített az SZKKA az Érd otthonában

A szombathelyiek jól kezdtek, vezettek is, ezt követően viszont magához ragadta a kezdeményezést az Érd, és már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA, 12. FORDULÓ

ÉRD - HUNGAST SZOMBATHELYI KKA 32-25 (18-13)

ÉRD: Kántor – Bódi 2, VUKAJLOVICS 8, SZABÓ KITTI 9 (4), PARÓCZY 5, Kopecz 2 (1), Fekete B. 6. Csere: Hadfi (kapus), Horváth D., Kiss D. Zs., Mód, Sztankovics R., Mézes 

Edző: Horváth Roland

SZOMBATHELY: K. Tomasevics – Gheorghe 3, Szekerczés, PŐDÖR R. 9 (2), Gorilszka 2 (1), Horváth P. 3, Csire 1. Csere: Balog J. (kapus), Sztosics 4, Kadlicsek, Szendrei 2, Virág, Pődör B. 1

Edző: Marosán György

 

Legutóbbi, FTC elleni találkozója elhalasztásra került, így ismét hosszabb szünet után léphetett pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. Marosán György lányai nagy riválishoz látogattak, az Érd otthonában léptek pályára.

 

Meglehetősen idegesen, kapkodósan indítottak a felek, de a gyorsan három gólt szerző Pődör Rebeka vezérletével nyolc perc után 4-2-re a vasiak vezettek, a hazaiak pedig az időkérés mellett döntöttek - olvasható a klub beszámolójában. A folytatásban öt perc alatt fordított az Érd, 7-5-nél pedig Marosán György rendelte magához a játékosait. Már négy is volt a hazai előny, Balog Judit védéseinek köszönhetően azonban kapaszkodtan a vendégek, 10-9 állt az eredményjelző táblán. Az első félidő hajrájában azt ismét hullámvölgybe került az SZKKA, az érdieknek minden összejött, így a szünetben 18-13 volt az állás.

 

A térfélcsere után sem igazán változott a játék képe, az Érd három perc három gólt szerzett, amivel egyre nehezebb helyzetbe került Marosán György csapata (21-13). Az idő fogyott, a fehérmezesek próbálták tartani a lépést, a házigazda azonban őrizte 6-7 gólos előnyét, negyedórával a vége előtt 24-18 volt az állás. Tíz perc volt vissza, amikor újra kilenc volt differencia, de a hajrában még belekapaszkodtak az utolsó szalmaszálba a szombathelyiek, 27-22-nél időt is kért az Érd. A hazaiak ezt követően viszont gyorsan megrázták magukat, és az utolsó percekben bebiztosították sikerüket. A találkozó végül 32-25-ös végeredménnyel zárult, az SZKKA-nak nem sikerült győznie a rangadón.

 

Marosán György tanítványai nyolc nap múlva, január 30-án az MTK együttesét fogadják hazai környezetben.

 

Fotó: SZKKA

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.