km/óra
  2023.03.26., vasárnap  •  Emánuel napja
Rangadót veszített az SZKKA az Érd otthonában

Rangadót veszített az SZKKA az Érd otthonában

A szombathelyiek jól kezdtek, vezettek is, ezt követően viszont magához ragadta a kezdeményezést az Érd, és már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA, 12. FORDULÓ

ÉRD - HUNGAST SZOMBATHELYI KKA 32-25 (18-13)

ÉRD: Kántor – Bódi 2, VUKAJLOVICS 8, SZABÓ KITTI 9 (4), PARÓCZY 5, Kopecz 2 (1), Fekete B. 6. Csere: Hadfi (kapus), Horváth D., Kiss D. Zs., Mód, Sztankovics R., Mézes 

Edző: Horváth Roland

SZOMBATHELY: K. Tomasevics – Gheorghe 3, Szekerczés, PŐDÖR R. 9 (2), Gorilszka 2 (1), Horváth P. 3, Csire 1. Csere: Balog J. (kapus), Sztosics 4, Kadlicsek, Szendrei 2, Virág, Pődör B. 1

Edző: Marosán György

 

Legutóbbi, FTC elleni találkozója elhalasztásra került, így ismét hosszabb szünet után léphetett pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. Marosán György lányai nagy riválishoz látogattak, az Érd otthonában léptek pályára.

 

Meglehetősen idegesen, kapkodósan indítottak a felek, de a gyorsan három gólt szerző Pődör Rebeka vezérletével nyolc perc után 4-2-re a vasiak vezettek, a hazaiak pedig az időkérés mellett döntöttek - olvasható a klub beszámolójában. A folytatásban öt perc alatt fordított az Érd, 7-5-nél pedig Marosán György rendelte magához a játékosait. Már négy is volt a hazai előny, Balog Judit védéseinek köszönhetően azonban kapaszkodtan a vendégek, 10-9 állt az eredményjelző táblán. Az első félidő hajrájában azt ismét hullámvölgybe került az SZKKA, az érdieknek minden összejött, így a szünetben 18-13 volt az állás.

 

A térfélcsere után sem igazán változott a játék képe, az Érd három perc három gólt szerzett, amivel egyre nehezebb helyzetbe került Marosán György csapata (21-13). Az idő fogyott, a fehérmezesek próbálták tartani a lépést, a házigazda azonban őrizte 6-7 gólos előnyét, negyedórával a vége előtt 24-18 volt az állás. Tíz perc volt vissza, amikor újra kilenc volt differencia, de a hajrában még belekapaszkodtak az utolsó szalmaszálba a szombathelyiek, 27-22-nél időt is kért az Érd. A hazaiak ezt követően viszont gyorsan megrázták magukat, és az utolsó percekben bebiztosították sikerüket. A találkozó végül 32-25-ös végeredménnyel zárult, az SZKKA-nak nem sikerült győznie a rangadón.

 

Marosán György tanítványai nyolc nap múlva, január 30-án az MTK együttesét fogadják hazai környezetben.

 

Fotó: SZKKA

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
legfrissebbek
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Hiába vezetett sokáig, vereséget szenvedett a Falco a vasi klasszikuson
A címvédő 21 ponttal is vezetett, a Körmend azonban fordított és 80-87-re nyert az Aréna Savariában.
Sitkei Rockfesztivál 2023: Ossian, Lord, Beatrice, Zorall, Mobilmánia is fellép
Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület.
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.