km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Rangadóhoz méltó mérkőzésen győzte le a Falco a Körmendet az év első vasi klasszikusán

Rangadóhoz méltó mérkőzésen győzte le a Falco a Körmendet az év első vasi klasszikusán

Az utolsó negyedben, valamint a fontos pillanatokban a szombathelyiek tudtak koncentráltabbak maradni, ami 79-73-as sikert jelentett számukra.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 18. FORDULÓ

FALCO VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - EGIS KÖRMEND 79-73 (19-27, 23-10, 17-22, 20-14)

Falco Volvo Alpok Autó Szombathely: Somogyi 7/3, Perl 31/6, Clark -, Golomán 13, Keller 9/3. Cserék: Váradi 6, Verasztó -, Benke 3/3, Barac 10/3, Hawkins -

Vezetőedző: Milos Konakov

Egis Körmend: Stokes 13/6, White 16/12, Martinez 2, Szavics 10/6, Gordon 15. Cserék: Takács 2, Henry 4, Ferencz 2, Durázi 9/3, Krivacsevics -

Megbízott edző: Kocsis Tamás

 

Szombaton kora délután rendezték az idei esztendő első vasi klasszikusát a Férfi Kosárlabda NB I-ben. A két együttes ezúttal az Aréna Savariában csapott össze, a Rába-partiak otthonában vívott, tavaly októberi mérkőzésen 78-86-os Falco-siker született. A szombathelyiek kisebb hullámvölgyből érkeztek a találkozóba, legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükből hármat is elveszítettek, a Körmend viszont zsinórban hat győztesen megvívott összecsapás után kapott ki az Atomerőműtől. Hazai oldalon ott volt a meccskeretben az új szerzemény, Deontae Hawkins is. 

 

0-8-as szériával kezdte a találkozót a Körmend, az első hazai kosarat Golomán György jegyezte három perc elteltével. Próbálta felvenni a ritmust a Falco, Keller két kosarával kapaszkodtak a sárga-feketék, akik Golomán labdaszerzése után egy könnyű kosárral 8-10-re módosították az állást. Savic triplájára a mérkőzésk óta remek formába játszó Somogyi is három ponttal felelt, majd újabb vendég hármas talált utat a gyűrűbe (11-16). A folytatásban pályára lépett az új szombathelyi szerzemény, Deontae Hawkins is, a Körmend pedig büntetőkkel növelte előnyét (11-20). Benke triplája nagyon kellett a Falconak, de akárcsak korábban, ezúttal is három ponttal tudott rá válaszolni az Egis, White volt az elkövető. Váradi kosara után ismét a vonalról dobhattak a vendégek, majd Barac 2+1-es akciója következett. A játékrész White hármasával ért véget, 19-27-re vezetett a Körmend az első etap után.

 

Barac és Golomán révén villámgyorsan feljött négy pontra a Konakov-legénység, majd ismét a sárga-feketék légiósa tudott eredményes lenni (25-27). Az első negyedben a házigazda ragadt be, ezúttal viszont a Rába-partiak: Golomán zsákolása után már egyenlő volt az állás, a vendégeket ezen az összecsapáson ideiglenesen irányító Kocsis Tamás pedig időt is kért. Ennek ellenére továbbra is pontképtelenek voltak Ferencz Csabáék, ráadául Golomán ismét villant, 29-27 volt ezzel a Falconak. Savic triplakísérletei nem ültek, helyette egy duplával egalizált, Milos Konakov pedig magához hívta övéit. Somogyi kosarára Henry felelt, majd egy gyors pontváltás és Keller triplája után 36-33 állt az eredményjelzőn. A vendégek ismét időt kértek, White az újabb pontjai után egy technikait is begyűjtött, a büntetőt Perl értékesítette. Henry egyenlítése után ismét a hazaiak válogatott klasszisa lépett elő vezérré, az ő pontjaival és remek 2+1-es akciójával 42-37-re lépett el a Falco, ami egyben a félidei eredményt is jelentette.

 

A kimaradt körmendi triplakísérletet Perl egy kiváló középtávolival büntette, Savic második próbálkozása azonban már utat talált a gyűrűbe. Loholt a szombathelyiek után a Körmend, Gordon duplájával egy kosáron belülre került, Perl azonban gondoskodott róla, hogy helyreálljon a világ rendje. Rangadóhoz méltó, lüktető mérkőzést vívtak a felek, amely fordulatokban is bővelkedett. White pontjaival 48-49-nél hosszú idő után újra a piros-feketék vezettek, de Perl révén gyorsan érkezett a felelet. 50-53-nál Barac szórt egy triplát, óriási csatát vívtak a felek. White az ötödik tripláját már nem tudta bedobni, Perl büntetőjével újra a címvédőnél volt az előny, 54-53 állt az eredményjelzőn. Durázi hármasa után ismét Perl-show következett, a vendégek pedig időt kértek. A harmadik felvonás Stokes-triplával zárult, 59-59-es állással fordultak a záró tíz percre a felek. 

 

Keller és Perl juttatta újra lélegzetvételnyi előnyhöz a hazaiakat, majd felváltva estek a pontok, mindent megtett a Körmend, hogy lőtávolságon belük tudjon maradni. 65-63-nál Clarkra fújtak sportszerűtlent, majd Golomán is dobhatott két büntetőt. Remek hangulatban haladt a mérkőzés a végjáték felé, hét perccel a vége előtt 67-64-nél a Falconál volt az előny. Barac ziccere kiszédült, a vendégek eladták a labdát, akik a kritikus pillanatokban nem tudtak higgadtak maradni. Golomán mindkét büntetőjét bedobta, a piros-feketék pedig Stokes triplájával üldözték tovább riválisukat. Körömrágós hajrára volt kilátás, Váradi betörése, valamint Perl és Golomán büntetői is a helyükre kerültek, szűk három perc volt vissza, amikor 74-67-re vezettek a sárga-feketék. Az egész mérkőzésen ihletett formában kosárlabdázó Perl Zoltán újabb triplát tett hozzá teljesítményéhez, amivel tíz pontra nőtt a különbség, eldőlni látszott  találkozó. Kocsis Tamás időt kért, Durázi csinált egy 2+1-et, majd Ferencz Csaba tett fel egy ziccert. Az utolsó percbe 77-71-gyel érkeztek a felek, a vendégeknek faultolniuk kellett, Váradi azonban biztos kézzel dobta be a két büntetőt. A csapatkapitány aztán egy lepattanót is leszedett, Durázi még szerzett két pontot az Egis-nek, ez azonban már nem osztott, nem szorzott. A Falco 79-73-as győzelmet aratott, s várhatja a szerdai, PVSK elleni, idegenbeli találkozót.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.