km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Rábába hajtott a sofőr, majd a folyóban hagyta az autót

Rábába hajtott a sofőr, majd a folyóban hagyta az autót

Két teljesen átázott, vizes ruhában, csatakosan gyalogló férfit igazoltattak a rendőrök Szentgotthárd Rábatótfalu városrészén. A gyalogosokról kiderült, hogy nem sokkal korábban még autóban ültek, de a járművel feltehetőleg elgázolt pár békát és halat a sofőr.

 

Egy nap alatt három olyan balesetről szerezett tudomást Vas megyében a 112Press, ahol a balesetet okozó sofőr elhagyta a helyszínt, ráadásul nagyon valószínű, hogy ebben az utolsó esetben is ittas volt a jármű vezetője. A nap egy erősen ittas férfival kezdődött, aki Renaultjával kidöntött egy táblát, majd sürgősen elhajtott a helyszínről, de egy közeli utcában egy lámpaoszlop már maradásra bírta. Őt követte az acsádi érvelőbajnok, aki azért nem akarta, hogy rendőrt hívjanak a balesethez, mert túlságosan részeg. A kérés nem talált értő fülekre, ezért a sérült sofőr inkább elhagyta a helyszínt a rendőrség kiérkezése előtt.


A harmadik esetben a rendőröknek tűnt fel két teljesen vizes, koszos ruhában sétáló férfi Szentgotthárdon. Igazoltatták őket, majd nem sokkal később kiderült, hogyan sikerült bőrig ázniuk. Pontosabban a körülmények még nem teljesen tisztázottak.


Információk szerint a KIA Pride személyautó Szakonyfalu felől érkezett és a szentgotthárdi kereszteződésnél letért az útról, majd kukoricaföldön áthajtva, sűrű aljnövényzettel benőtt részen átgázolva a Rábába csobbant. A kis KIA ezután még kb. 10 métert haladt szembe a folyásiránnyal, majd valószínűleg a motor lefulladt. (Pontosabban vízbe fulladt.)


Az autóban ülő két férfi az autót hátra- (és a Rábában) hagyva besétált Szentgotthárdra. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség vizsgálja, hogy a két ittas férfi közül ki vezette a személyautót.


A baleseti helyszínre szentgotthárdi és körmendi tűzoltók vonultak, akik nem a KIA által a folyó felé vágott ösvényen, hanem egy másik helyen vontatták ki a folyóból a gépkocsit.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.