km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Rábába hajtott a sofőr, majd a folyóban hagyta az autót

Rábába hajtott a sofőr, majd a folyóban hagyta az autót

Két teljesen átázott, vizes ruhában, csatakosan gyalogló férfit igazoltattak a rendőrök Szentgotthárd Rábatótfalu városrészén. A gyalogosokról kiderült, hogy nem sokkal korábban még autóban ültek, de a járművel feltehetőleg elgázolt pár békát és halat a sofőr.

 

Egy nap alatt három olyan balesetről szerezett tudomást Vas megyében a 112Press, ahol a balesetet okozó sofőr elhagyta a helyszínt, ráadásul nagyon valószínű, hogy ebben az utolsó esetben is ittas volt a jármű vezetője. A nap egy erősen ittas férfival kezdődött, aki Renaultjával kidöntött egy táblát, majd sürgősen elhajtott a helyszínről, de egy közeli utcában egy lámpaoszlop már maradásra bírta. Őt követte az acsádi érvelőbajnok, aki azért nem akarta, hogy rendőrt hívjanak a balesethez, mert túlságosan részeg. A kérés nem talált értő fülekre, ezért a sérült sofőr inkább elhagyta a helyszínt a rendőrség kiérkezése előtt.


A harmadik esetben a rendőröknek tűnt fel két teljesen vizes, koszos ruhában sétáló férfi Szentgotthárdon. Igazoltatták őket, majd nem sokkal később kiderült, hogyan sikerült bőrig ázniuk. Pontosabban a körülmények még nem teljesen tisztázottak.


Információk szerint a KIA Pride személyautó Szakonyfalu felől érkezett és a szentgotthárdi kereszteződésnél letért az útról, majd kukoricaföldön áthajtva, sűrű aljnövényzettel benőtt részen átgázolva a Rábába csobbant. A kis KIA ezután még kb. 10 métert haladt szembe a folyásiránnyal, majd valószínűleg a motor lefulladt. (Pontosabban vízbe fulladt.)


Az autóban ülő két férfi az autót hátra- (és a Rábában) hagyva besétált Szentgotthárdra. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség vizsgálja, hogy a két ittas férfi közül ki vezette a személyautót.


A baleseti helyszínre szentgotthárdi és körmendi tűzoltók vonultak, akik nem a KIA által a folyó felé vágott ösvényen, hanem egy másik helyen vontatták ki a folyóból a gépkocsit.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.