km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Rábába hajtott a sofőr, majd a folyóban hagyta az autót

Rábába hajtott a sofőr, majd a folyóban hagyta az autót

Két teljesen átázott, vizes ruhában, csatakosan gyalogló férfit igazoltattak a rendőrök Szentgotthárd Rábatótfalu városrészén. A gyalogosokról kiderült, hogy nem sokkal korábban még autóban ültek, de a járművel feltehetőleg elgázolt pár békát és halat a sofőr.

 

Egy nap alatt három olyan balesetről szerezett tudomást Vas megyében a 112Press, ahol a balesetet okozó sofőr elhagyta a helyszínt, ráadásul nagyon valószínű, hogy ebben az utolsó esetben is ittas volt a jármű vezetője. A nap egy erősen ittas férfival kezdődött, aki Renaultjával kidöntött egy táblát, majd sürgősen elhajtott a helyszínről, de egy közeli utcában egy lámpaoszlop már maradásra bírta. Őt követte az acsádi érvelőbajnok, aki azért nem akarta, hogy rendőrt hívjanak a balesethez, mert túlságosan részeg. A kérés nem talált értő fülekre, ezért a sérült sofőr inkább elhagyta a helyszínt a rendőrség kiérkezése előtt.


A harmadik esetben a rendőröknek tűnt fel két teljesen vizes, koszos ruhában sétáló férfi Szentgotthárdon. Igazoltatták őket, majd nem sokkal később kiderült, hogyan sikerült bőrig ázniuk. Pontosabban a körülmények még nem teljesen tisztázottak.


Információk szerint a KIA Pride személyautó Szakonyfalu felől érkezett és a szentgotthárdi kereszteződésnél letért az útról, majd kukoricaföldön áthajtva, sűrű aljnövényzettel benőtt részen átgázolva a Rábába csobbant. A kis KIA ezután még kb. 10 métert haladt szembe a folyásiránnyal, majd valószínűleg a motor lefulladt. (Pontosabban vízbe fulladt.)


Az autóban ülő két férfi az autót hátra- (és a Rábában) hagyva besétált Szentgotthárdra. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség vizsgálja, hogy a két ittas férfi közül ki vezette a személyautót.


A baleseti helyszínre szentgotthárdi és körmendi tűzoltók vonultak, akik nem a KIA által a folyó felé vágott ösvényen, hanem egy másik helyen vontatták ki a folyóból a gépkocsit.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.