km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Bolondesküvő és téltemető máglyagyújtás – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Bolondesküvő és téltemető máglyagyújtás – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Ezen a hétvégén is sokféle programot kínálnak a szervezők: a bátrabbak kipróbálhatják a pánikszobát, lesz közösségi sütés-főzés, kolbásztöltés, vasútmodell-kiállítás, s több helyen is elbúcsúztatják a telet. Természetesen a sportokról sem kell lemondani: foci, jégkorong és kézilabda is van a palettán.

Február 15., szombat
Szombathely

Agora Művelődési és Sportház, 9 óra: Kézműves kuckó. Téma: farsangi trombita készítése. 


Herényiek Háza, 10 óra: II. Kámonhús Kolbásztöltő Mustra a hagyományos és tájjellegű ízek jegyében.


Agora – MSH, 10 óra: Jótékonysági Így tedd rá! Népi játék, interaktív mese, foglalkozás óvodásoknak a kárpátaljai elfelejtett gyermekekért.


Agora – MSH, 15 óra: Pánikszoba a Sportház pincéjében! Kultúrházak éjjel – nappal. A méltán népszerű szabadulószobák inspirálták ezt a játékot. A résztvevők célja, hogy egy bizonyos idő alatt kijussanak egy zárt szobából, ahol „csapdába estek”. A kijutáshoz furfangos feladatokat, leleményes ügyességi próbákat kell teljesíteni, mindezt úgy, hogy a megoldáshoz elengedhetetlen a csoportmunka és az együttgondolkodás. Játékidő: kb 25 perc. 


Agora – MSH, 16 óra: Vidd magaddal! – könnyű ételek elvitelre - #astag az Agorában. Közösségi sütés-főzéssel egybekötött beszélgetés helyi gasztrobloggerEKKEL. Vendég: Király Orsolya Boróka atlétika edző és táplálkozási tanácsadó. Részvételi díj: 500 Ft.


Bartók Terem, 18 óra: A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar farsangi hangversenye. Vezényel: Mészáros Balázs.


Sarlós Boldogasszony Székesegyház Szombathely, 18 óra: Előesti gitáros szentmise. 


Agora – MSH, 19 óra: SLAM Poetry JAM EST - Kultúrházak éjjel - nappal 2020. A slam poetry sajátosan ötvözi a szépirodalmat a popkultúrával, a színházat a rapzenével és a versfelolvasást a stand-up comedy-vel. A speciális esten élőzenei alappal fűszerezik meg a csípős nyelvű modern költőik előadását. Részvételi díj: 500 Ft. 


Műjégpálya, 20 óra: Jótékonysági jégkorongmérkőzés, melynek bevétele 100 százalékban az SMA-betegségben szenvedő Katona Olivér gyógyulásának támogatására fordítják. 


Május 1 Söröző és Étterem, 21 óra: Farsangi Sláger Party.


Bük
Büki Sportcsarnok, 16 óra: Büki TK - Celldömölki VSE felnőtt kézilabda bajnoki mérkőzés. 


Magyarszombatfa
Fazekasház, 9 óra: Túra a gerencsérek földjén. Táv: 14 km. 


Körmend
Körmendi Kulturális Központ, 21 óra: Magashegyi Underground. 


Vasvár
Nagy Gáspár Kulturális Központ, 19 óra: Annuska 2.0.


Sárvár
Nádasdy-vár hátsó terme, 9 óra: Gyermekvilág Baba- és Gyermekruhabörze. 


Zene Háza Sárvár, 14 óra: Makrai Tamás Fotóim vagyok - "Önarcképek" című fotókiállítás megnyitója. A kiállítást megnyitja: Pajor András AFIAP-díjas fotóművész.


Celldömölk
Soltis Lajos Színház, 19 óra: A Három nővér fiktív dokumentáció két részben, jubileumi díszelőadás.

 
Szőce
Kultúrház, 14 óra: Rönkhúzás. Tréfás ceremónia kíséretében bolond-esküvőt, lakodalmat tartanak a falu közösségi helyszínén. A hagyományos figurák közé tartozik a menyasszony és a vőlegény, persze a bolond esküvő során ezek a szerepek felcserélődnek.


Répcelak
Répcelaki Művelődési Ház, 17 óra: Plébániai farsang. Zene: Rudi Attila. Lesz jelmezes felvonulás kicsiknek és nagyoknak. 

 

Február 16., vasárnap
Szombathely

Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ, 9 óra: Vasútmodell kiállítás alkotó sarokkal - Kultúrházak éjjel nappal. Látványos digitál modul rendszerű terepasztalok, HO 1:87 méretarányban látványos vonatforgalommal. Gyerekeknek alkotó sarok. Belépőjegy: 500 Ft. 


Műjégpálya, 9.30: Jégfarsang, Jégre fel Szombathely!


Mesebolt Bábszínház, 10 óra: Lázár Ervin: Gyere haza, Mikkamakka!


Haladás Sportkomplexum, 14 óra: Szombathelyi Haladás - FC Csákvár. 


Kőszeg
Jurisics vár, 9 óra: „… s szikrát vet a fény a kéklő hótakarón.” túra. Útvonal: Kőszeg (Jurisics vár bejárata) – Árvaházi-dűlő – Türkengraben - Szőlőhegyi kápolna – Borsmonostor (Klostermarienberg) ciszterci kolostor – Gájc dűlő – Ólmod, Szent Márton templom – Belovich-kápolna – Őz-kút – Kőszeg
Táv: 21 km, időtartam: 7 óra
Túravezető: Láng Zoltán (70/403-3219) - személyi vagy útlevél szükséges
Kőszegi Jégpálya, 9 óra: 3. hoki nap. Kőszegi Farkasok várják az érdeklődőket mérkőzésekkel és játékos feladatokkal. 


Bük
Sportcsarnok, 8 óra: Dr. Szalai Ferenc Labdarúgó Emléktorna.


Sárvár
Nádasdy Ferenc Múzeum, 13 óra: Agytorna: egy, kettő! Rejtvényfejtő délután. 


Celldömölk
Szentháromság tér, 16 óra: Télbúcsúztató ünnep. A téltemető rendezvény máglyagyújtással, maszkversennyel, zenés műsorral és forralt borral, farsangi sütemények versenyével várja az ide érkezőket. Közreműködik a Savaria Szimfonikus Zenekar Rézfúvós együttese.

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek: