km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Hétvégi programajánló: fesztivál és koncertek

Hétvégi programajánló: fesztivál és koncertek

Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a megyében élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: sárvári sörfesztivál, koncertek és színházi előadás várja az érdeklődőket.

 

RENDEZVÉNY
SÁRVÁRI SÖREXPRESSZ és XXI. FÚVÓSZENEI VÁRFESZTIVÁL

Július 2-4., péntek-vasárnap
SÁRVÁR – NÁDASDY-VÁR
A Sárvári Sörexpressz és Fúvószenei Várfesztivál 21. alkalommal kerül megrendezésre 2021. július 2. és 4. között a fúvós szakma, a Sárvárra látogató vendégek és város lakóinak örömére a Nádasdy-várban.
Programok:
Szombat:
-12.00 Folk Bazár /kézműves vásár/
-17.00 Fúvószenekarok gálaműsora
-21.00 ÁMOKFUTÓK
-21.45 Sörivó verseny
-22.00 GROOVEHOUSE
-23.00 Dévényi Tibi // Retro Disco
Vasárnap:
-12.00 Folk Bazár /kézműves vásár/
-17.00 Happy Hour /1-et fizet 2-t kap sörakció/
-18.00 Vikidál Gyula
-19.30 LORD koncert


SZÍNHÁZ
A JÁTSZMA VÉGE

 


Július 3., szombat 19.00
WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ
Márkus Emília terem. A játszma vége először francia nyelven született, később maga Beckett fordította le angolra. 1957. április 1-jén mutatták be Londonban, és még ugyanebben a hónapban Párizsban, ugyanabban a szereposztásban. Az ősbemutató egyik szereplője, Roger Blin írja: „Két lényt látunk, akik gyötrik egymást, akik játszanak egy játszmát, mint mondjuk egy sakkjátszmát, és jegyzik a lépéseket, egyiket a másik után, mégis annak, aki tud mozogni, talán nagyobb esélye van, kiszállni a játszmából, csakhogy össze vannak kötve, összeköti őket valamiféle gyengédség, ami sok gyűlöletben és szarkazmusban mutatkozik meg, és mindenekelőtt játékban. (…) Olyan játékot játszanak egymással, ami végig csúfondáros bizonytalanságban tart, hogy a Clov nevű szereplő elmegy-e, vagy sem? (…)”


 

KONCERT
KARDOS HORVÁTH JANÓ
Július 3., szombat 19.00

BOHÉM
Kardos HorváthJános - Szociolux Koncert. Szerző, zenész, szövegíró, előadó, zenekarvezető – korábban manager – apuka, író, költő, kutya, hobbikertész, környezetvédő, útkereső, Európai Magyar férfiember. A Kaukázus zenekar frontembereként fiatalokhoz, felnőttekhez szól, de a gyermeki születése után alapított Hahó Együttessel a legkisebb korosztálynak, a gyermekeknek muzsikál, játszva tanit. Mottója az „életigenlés” és az együttérzés. Mivel a rendezvény ülőhelyes, szabadtéri, így védettségi igazolvány nem szükséges!


XII. SWING NAGYJAI 
Július 4., vasárnap 19.30

AGORA-MSH
A 25 éves Isis Big Band már kétszer elhalasztott jubileumi koncertjére várják a közönséget. Az est sztárvendége Majsai Gábor, a magyar Tom Jones. Rengeteg új számmal készül a zenekar. A koncert az aktuális járványügyi szabályok szerint látogatható, és regisztrációhoz kötött. Előzetes regisztráció a szombathely@tourinform.hu e-mail címen, vagy a 20 260 8400-as telefonszámon.


BINDER KÁROLY KONCERTJE CZIFFRA GYÖRGY EMLÉKÉRE
Július 7., szerda 19.00

KŐSZEG – EURÓPA HÁZ
Cziffra György, Magyar Örökség díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, az egyik legjelentősebb és világszerte ismert magyar zenei előadóművész, aki 1986-ban a Kőszeg Díszpolgára kitüntetést kapta. Kitűnően improvizált, már gyerekkorától kezdve elkápráztatta a közönséget saját rögtönzéseivel. Jártas volt a jazzmuzsikában. Univerzális tehetségű zongoraművész volt, aki végül klasszikus előadóművészként aratta legnagyobb sikereit. Binder Károly koncertje igazi kuriózum, ahol hallhatunk saját kompozíciók mellett Bartók-feldolgozásokat is.


PETRUSKA – SZERDA ESTI AKUSZTIK 

 


Július 7, szerda 20.00
AGORA – MSH
Petruska 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott. A Dal 2016 felfedezettje, valamint A Dal 2019-es elődöntőse. A program az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató program Kollégiuma támogatásával valósul meg. 500 fő alatti rendezvény, a hatályos jogszabályoknak megfelelő feltételekkel.

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.