km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Premier a Meseboltban: az éhes óriás megette az ovit?

Premier a Meseboltban: az éhes óriás megette az ovit?

Mi történik, miután egy óriás megette az ovit? Mihez kezdenek a felnőttek és a gyerekek? És mit szól a főnáspáng meg a fűzoltó pőfarancsnok? Kiderül április 14-én, vasárnap a Mesebolt Bábszínház legújabb bemutatóján. A Megették az ovit című előadást Dániel András művéből Somogyi Tamás rendezi.

Kimondottan a Mesebolt Bábszínház kérésére íródott a Megették az ovit című darab. Az abszurd mese egyszerre szól gyerekeknek és felnőtteknek. Kolozsi Angéla 17 különböző szereplőt jelenít meg a csaknem egy órás előadásban. A Blattner Géza-díjas színművész elmondta, hogy nagyon izgalmas a karakterek irodalmi szövege. Dániel András nagyon szereti a nyelvi játékokat, rengeteg a kitekert-kifacsart szó.

Az előadás központi témái a szeretet, az elfogadás és a mindennapi csodák lehetősége. Somogyi Tamás már harmadik alkalommal rendez a szombathelyi társulatnak. A Megették az ovit című darab egészen más kihívást jelentett a Színházi Kritikusok Díját elnyert művésznek, mint az előzőek, árulta el. Hozzátette, mindkét előző előadásban a társulat nagy része benne volt, négy- és ötfős darabok voltak, itt pedig Kolozsi Angéla az egyetlen színésznő, úgyhogy ez egy egészen más műfaj, egy sokkal intimebb, sokkal egymásra utaltabb próbafolyamat. Úgy véli, a felelősség is egy sokkal komolyabb érzékenységet kíván, hiszen egyetlenegy valaki vállalja azt, hogy ezt az egész történetet el fogja mesélni a nézőknek.

Dániel András meséjének színpadi változata virtuóz játékkal illusztrálja a közönségnek a hátborzongató, ugyanakkor szórakoztató, játékos történetet: hogy egy éhes óriás megette az ovit.

 

Forrás: SZTV
Fotó: Mesebolt

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.