km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Pont nélkül maradt, de nagy csatára késztette az SZKKA a Dunaújvárost

Pont nélkül maradt, de nagy csatára késztette az SZKKA a Dunaújvárost

Közel volt a szombathelyi bravúr, a hajrá azonban a vendégeknek sikerült jobban.

 

K&H LIGA, 1. FORDULÓ

Dunaújvárosi KKA – Hungast Szombathelyi KKA 26-23 (12-12)

SZKKA: Tomasevics – Csire 3, Horváth P. 6, Szendrei 2, Pődör R. 7, Stosics 1, Kadlicsek 1 Csere: Virág, Forgács, Balog, Prkacin 1, Szmolek 1, Biró, Christe

 

A jó erőkből álló DKKA ellen kezdte meg szereplését a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapata a 2021/2022-es szezonban. A vasiak annak ellenére szerettek volna borsot törni ellenfelük orra alá, hogy Marosán György három légiósra, köztük a csapatkapitányra, Liliia Gorilskára sem számíthatott.

 

A mérkőzés Tomasevic-védéssel startolt, majd zsinórban kétszer a kapufát sikerült eltalálnia a vasi alakulatnak. A hazaiak a korábbi válogatott játékos, Bulath Anita révén szerezték meg a vezetést, de Pődör Rebeka és Horváth Petra góljaival fordítani tudott az SZKKA. A remek, stabil szombathelyi védekezés érezhetően nem ízlett a dunaújvárosiaknak, akik 5-2-es vendég vezetésnél időt is kértek. Bátran, görcsösség nélkül játszottak Marosán György lányai, a hazaiak azonban folyamatosan dolgozták le hátrányukat, 6-6-nál pedig egyenlő volt az állás. A folytatásban a DKKA percei következtek, négy góllal is sikerült ellépniük, a szombathelyiekben azonban volt tartás többek között Tomasevic bravúrjának köszönhetően egyenlíteni tudtak, a szünetre 12-12-es állással mentek a felek. 

 

Gólváltással indult a második 30 perc, majd a DKKA megbüntette a vendégek hibáit és gyorsan háromgólos előnyre tett szert. Marosán György időt kért, ami után Pődör Rebeka és Katarina Stosics találataival villámgyorsan zárkózott a vasi együttes, tizenöt perccel a lefújás előtt egyetlen találat volt a két csapat közötti különbség, 20-19-et mutatott az eredményjelző. Balog Judit zsinórban három szép bravúrt mutatott be, a túloldalon pedig Pődör Rebeka hetedik találatával 21-21-nél újra egyenlő volt az állás. Hihetetlen izgalmak maradtak a hajrára, az utolsó öt perchez érkezve két góllal a hazaiak vezettek, 24-22-nél Marosán György újra magához hívta övéit. A lányok az egész meccsen óriásit küzdöttek, egy percre sem adták fel, ám az utolsó két percben ezt a hátrányt már nem tudták ledolgozni, így a rendkívül izgalmas mérkőzést végül a DKKA nyerte 26-23-ra.

 

A szombathelyiek első hazai mérkőzésüket jövő héten szombaton, szeptember 18-án játsszák a DVSC együttese ellen 18 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.