km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Pilinszky-kiállítás nyílt a Herényiek Házában

Pilinszky-kiállítás nyílt a Herényiek Házában

Ezért tanultam járni - Pilinszky János, a XXI. század költője címmel kiállítás nyílt a Herényiek Házában, mely a Kertész Imre Intézet együttműködésével valósult meg. A Pilinszky 100 emlékév tiszteletére megvalósuló eseményen Fűzfa Balázs irodalomtörténész tartott előadást Pilinszky életének kevésbé ismert részleteiről és a költő munkásságáról. Kitért helyi kötődésére: a költő jó kapcsolatot ápolt a Velemben élt Törőcsik Marival. Az előadáson archív felvételekről megszólalt a költő hangja is. 

 

Fotó: Herényiek Háza Facebook-oldal 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.