km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Perl Zoltán: Ez egy igazi csapatmunka volt

Perl Zoltán: Ez egy igazi csapatmunka volt

A döntő MVP-je, azaz legértékesebb játékosa lett, emellett pedig a szezon legjobb játékosának, valamint legjobb hazai játékosának is megválasztották. Az egyik legkiegyenlítettebb teljesítményt nyújtotta az idényben, fontos pillanatokban tudott döntő faktornak bizonyulni egy-egy remek megoldása. Perl Zoltán hálás mindenkinek, aki a csapat mellett volt az elmúlt idényben, a siker egyik legfőbb kulcsának pedig az egységességet tekinti.

 

– Ha azt mondják a döntő előtt, hogy öt mérkőzésen, a saját közönségetek előtt szerzitek meg az újabb bajnoki címet, aláírtátok volna? 


– Mindenképpen aláírtuk volna, minden olyan forgatókönyvet elfogadtunk volna, ami a mi győzelmünket hozza. Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk a Falco negyedik bajnoki címét, a siker értékét pedig azt gondolom, hogy különösképp növelni, hogy összesítésben 2-1-es hátrányból sikerült visszajönnünk és megvédeni a címünket. A csapat nevében is személy szerint is köszönöm mindenkinek, aki ebben bármilyen formában segített: a társaknak, a stábnak, szurkolóknak, családnak, óriási szerepük van ebben a sikerben. 


– Azt nyilatkoztad közvetlenül a döntő után, hogy a harmadik mérkőzést követően nagyon mélyen volt a csapat. Mi kellett ahhoz, hogy forduljon a kocka a negyedik, illetve az ötödik összecsapáson?


A második mérkőzésen egy utolsó másodperces kosárral szenvedtünk vereséget, majd következett a harmadik találkozó, amikor Szombathelyen tudott nyerni a Körmend. Ezt követően próbáltuk rendezni a gondolatainkat, rendet rakni a fejekben, de a legfontosabb talán az volt, hogy hittünk abban, hogy innen is van visszaút, hiába vagyunk egy vereségre attól, hogy alulmaradjunk és elveszítsük az aranycsatát. Motiváltak voltunk, és az is kulcs volt, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amiket korábban elkövettünk. Ez szerencsére sikerült is, összeszedtük magunkat, és végül a magunk javára tudtuk fordítani a párharcot.


– Hosszú szezon van mögöttetek, melyből sokan csak azt látták, hogy kimentek a pályára, nyertek, és minden a legnagyobb rendben van. Emögött viszont azért kőkemény munka, tudatosság, lemondás van, mind a csarnokban, edzéseken, mind pedig azon kívül. 


– Ha jól számoltam, akkor 60 mérkőzést játszottunk, igencsak sűrű volt a programunk, emellett pedig ott voltak az utazások, Bajnokok Ligája-túrák. Nagyon sok mindent kell tennünk, hogy a pályán a legjobbunkat tudjuk nyújtani, gondolok itt tényleg az edzésekre, a videózásokra, vagy éppen a megfelelő pihenésre. Sok dologból áll össze, hogy jó állapotban legyünk a fontos pillanatokban, de ehhez nagyon sok segítséget is kapunk. A hosszú menetelésnek köszönhetően azért egy mentális fáradtság látszott a csapaton a végjátékban, ezen viszont túl tudtunk lendülni, ami kulcsfontosságúnak bizonyult. 


– Ha megnézzük az előző szezont, idén jóval több mérkőzést játszottatok a BL-továbbjutásnak, valamint a középszakasznak köszönhetően. Ez mennyire igényelt más fizikális felkészülést, kellett változtatni a módszereken? Ráadásul a csapat nagy része a nemzeti csapattal tartott a válogatott szünetek alkalmával, így kevesebb idő jutott a pihenésre, regenerálódásra.


Túl sok mindent nem kellett változtatni. Remek szakemberek dolgoznak a csapat körül, akik pontosan tudják, hogy milyen helyzetben mire van szükségünk. Ha keményebb időszakunk volt, akkor a frissítésen, regeneráción volt a hangsúly, amikor pedig arra volt szükség, fizikálisabb edzéseket végeztünk. Ahogy említetted, nekünk a válogatott szünet alatt is magas hőfokon kellett pörögnünk, hiszen ekkor is fontos mérkőzések vártak ránk, de mi ezt mindig úgy éltük meg, hogy büszkeség és boldogság, hogy ennyi válogatott játékos van a Falcóban, soha nem kerestük a kifogásokat. 


– Ha valaki semleges szurkolóként nézte ezt a döntőt, de akár valamelyik együttes szimpatizánsaként, a kosárlabda minden szépségét láthatta ezeken a találkozókon. Az ilyen mérkőzések mindenképpen jót tesznek a magyar kosárlabdának. Te miként látod ezt?


Így van, azt gondolom, hogy párosítás, valamint színvonal szempontjából is egy nagyon jó döntőt játszottunk. Mindegyik mérkőzésen remek volt a hangulat, voltak olyan periódusok, amikor a szép, jó kosárlabda dominált, volt olyan, amikor a küzdelem, de az biztos, hogy az ilyen mérkőzések nagyon kellenek a magyar kosárlabdának, mert egyértelműen jót tesznek a megítélésének.


– Az öröm pillanatai után máris egy újabb feladat következik.


Vasárnap még meg tudtuk ünnepelni a bajnoki címet a csapattal, a szurkolókkal, hétfőn pedig már utaztunk is a társakkal a válogatott összetartásra. Nagyon fontos összecsapás vár ránk, és bár a portugálok többet tudtak készülni, edzőmérkőzéseket is játszottak, mindent meg fogunk tenni, hogy az előző találkozóhoz hasonlóan ezúttal is győztesen hagyjuk el a pályát ellenük.

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.