km/óra
  2021.09.21., kedd  •  Máté, Mirella napja
Pénzért engedtek át menekülteket az osztrák határon

Pénzért engedtek át menekülteket az osztrák határon

Nyomozást rendeltek el azon katonák esetében, akik állítólag több embert engedtek át a határon pénzért, érvényes dokumentumok nélkül. A három gyanúsítottat, de mindazokat a katonákat is, akik kapcsolatban álltak velük, kihallgatják, olvasható az orf.at-n.

 


Mint írják, a fegyveres erők szerint a Miklóshalma/Nickelsdorf és Köpcsény/Kittsee (mindkét Fertő-tó/Neusiedl am See kerület) határátkelőhelyekről van szó. A katonák feladata, hogy ellenőrizzék az Ausztriába belépő összes személyt, hogy rendelkeznek-e érvényes Covid-19 papírokkal, munkavállalói igazolással és tesztigazolásokkal – tette hozzá Michael Bauer, a védelmi minisztérium szóvivője. A három gyanúsított katona állítólag ezt nem tette meg, ráadásul pénzt fogadott el a bevándorlóktól. Mindannyian Burgenlandban dolgoznak, de nem itt élnek – fogalmaznak. 


Az állami bűnügyi nyomozó hivatal és az kismartoni/eisenstadti ügyészség nyomozást folytat. A fegyveres erők és a katonai rendőrség mintegy 80 katonát hallgatott ki, akik az akció során kapcsolatba kerültek a három gyanúsítottal. A jelenlegi helyzet alapján nincs bizonyíték más katonák bűncselekményeire – mondta Bauer.


Azt csütörtökön nem erősítették meg, hogy az átegendetttek között voltak-e annak a koszovói busznak az utasai, akiket szintén nem ellenőriztek. Mindenesetre ezek a fogvatartottak felelősek lehetnek számos koronavírusfertőzésért Felső-Ausztriában – áll az orf.burgenland német nyelvű cikkében.

 

Fotó: ORF

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
122 osztály került karanténba Bécsben a tanév első hetében
A 2021/22-es tanév első hetében 270 tanuló és 39 pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív Bécs iskoláiban. Így 122 intézményben került legalább egy osztály karanténba. Christoph Wiederkehr oktatási tanáncsnok szerint minden a várakozások szerint alakul, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápoltak száma
Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése - késleltetve ugyan, de - magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is - derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.
legfrissebbek
NKK: növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve hétfőn a honlapján.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás
A rendkívül kiélezett, sok fordulatot hozó találkozón a szombathelyiek hátrányból tudtak fordítani, a győztes találatot Henrique szerezte.
Elegük lett a montenegrói vendéglátósoknak
Tiltakoznak a montenegrói cégtulajdonosok, mert a kormány bevezette, hogy a vendéglátóhelyek mellett a plázákba lépéskor is oltási igazolást kell felmutatni – adta hírül az MTI.
Húsz fok alatt marad a keddi hőmérséklet
A közepesen és erősen felhős időszakok között rövidebb napos időszakok lesznek a jellemzőek.