km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Pénzbüntetést és kitiltást kaptak a Körmend-Falco meccsen balhézó szurkolók

Pénzbüntetést és kitiltást kaptak a Körmend-Falco meccsen balhézó szurkolók

A Körmendi Rendőrkapitányság befejezte a 2021. október 9-én, Körmenden megrendezett Egis Körmend - Falco KC kosárlabda-mérkőzésen történt csoportos garázdaság miatt folytatott büntetőeljárást, olvasható a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több szurkoló vitatkozott össze a 2021. október 9-én, Körmenden megrendezett Egis Körmend - Falco KC kosárlabda-mérkőzésen. A rendőrségi közlemény szerint a széleskörű adatgyűjtés, a beszerzett információk és kamerafelvételek elemzését követően a körmendi rendőrök megállapították, hogy egy 53 éves körmendi lakos elhagyta a saját szektorát  és a vendégszektor korlátjánál egy vendégszurkolóval vitát kezdeményezett. Egy vendégszurkoló ezt észlelve kézmozdulattal jelezte, hogy távozzon onnan a körmendi férfi. Az 53 éves helyi férfi ekkor megragadta a vendégszurkoló kezét. A kialakult vitába többen is bekapcsolódtak, ezzel megzavarva a mérkőzés menetét is. A nyomozók a körmendi férfin kívül további kilenc személyt is gyanúsítottként hallgattak ki, akik a gyanúsítás ellen nem éltek panasszal. Többen beismerő vallomást tettek.


További három szurkolóval szemben előkészítő eljárást folytatott a Körmendi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának Szabálysértési Előkészítő Csoportja, melynek eredményeként a Szombathelyi Járásbíróság valamennyi eljárás alá vonttal szemben pénzbírság kiszabása mellett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvényről és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége versenyrendszerében megrendezett sportesemény helyszínéül szolgáló sportlétesítményből hathavi kitiltást alkalmazott.


A Körmendi Rendőrkapitányság az 53 éves körmendi férfival szemben nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, a másik kilenc szurkolóval szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.
A szükséges eljárási cselekményeket a Körmendi Rendőrkapitányság befejezte és a keletkezett iratokat a Körmendi Járási Ügyészségnek megküldte.

 

Fotó: archív/Vágvölgy Bálint/ugytudjuk.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.