km/óra
  2021.02.28., vasárnap  •  Ákos, Bátor napja
Péntektől csak online regisztráció után lehet belépni Ausztriába – az ingázókra nem vonatkozik az új szabály

Péntektől csak online regisztráció után lehet belépni Ausztriába – az ingázókra nem vonatkozik az új szabály

Nehezebb lesz Ausztriába utazni péntek 0 órától: aki belép az országba, annak előtte online regisztrálnia kell - az ingázó munkavállalók ezúttal is kivételek a rendelkezés alól.

Az előírás az osztrák állampolgárokra is vonatkozik, írja a krone.at, erről a külügyminisztérium hétfőn értesítette a külföldön élő osztrákokat. A koronavírus miatt veszélyesnek ítélt területekről érkezőknek továbbra karanténba kell vonulniuk, abból legkorábban öt nap után negatív teszttel szabadulhatnak.


A hírportál szerint a rendelkezés nem vonatkozik az ingázókra, az átutazókra illetve az előre nem látott családi eseményekre (temetés stb.) érkezőkre. A nem veszélyes országokból érkezők (Szingapúr, Görögország, Japán, Dél-Korea, Új-Zéland, Ausztrália, Norvégia, Finnország) regisztráció és karantén nélkül lehet Ausztriába beutazni. 


Az online regisztráció során nem csak a nevet és az elérhetőségeket kell megadni, hanem azt is, honnét érkezett az illető - ezzel azt szeretnék elkerülni, hogy valaki gyorsan egy biztonságos országba utazik, mielőtt belép Ausztriába – példaként a szomszédos Svédországot és Finnországot említették. (Hogy a megadott adatokat miképp ellenőrzik, arra nem tért ki a hírportál.) A beutazónak egy ausztriai címet is meg kell adnia, és közölnie kell, meddig marad az országban. A külföldön készült negatív PCR-tesztet is fel lehet tölteni a regisztrációhoz.


A regisztráció kapott visszaigazolást a belépésnél kinyomtatott vagy elektronikus formában fel kell mutatni az ellenőrzést végzőknek. Az ORF tájékoztatás szerint a regisztráció ezen az oldalon lesz elérhető, német és angol nyelven.
 

 

Felteszem így is, hogy tudjátok osztani. Anwaltneudoerfler A beutazási szabályok módosulása január 15-töl: A...

Közzétette: Anwaltneudoerfler – 2021. január 13., szerda

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 7. szám - 2021.02.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Már az első félidőben döntött és kiütéses sikert aratott a Haladás a Kaposvár ellen
A szombathelyiek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, a két csapat nem volt egy súlycsoportban ezen a találkozón.
Kupakokkal a gyógyulásért
Kupakgyűjtő akció indult két mozgássérült gimnazista diák javára a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. Dominik és Lackó egy izomsorvadással járó, ritka genetikai betegségben szenvednek. Családjaik olyan gyógyszerre gyűjtenek, ami megállítja a légzőizmok bénulását. A készítményt idehaza nem törzskönyvezték, csak külföldről szerezhető be, egyhavi adagja másfél millió forintba kerül.
Hideget-meleget is kapunk a jövő héten
A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nem csak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell.
Óvatosságra intik a túrázókat a vaddisznók miatt
Az Agrárminisztérium vasárnap Facebook-oldalán a túrázókat arra figyelmeztette, legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak. Fontos, hogy a turistautakról ne térjenek le, a kutyát pórázon sétáltassák, és sötétedés előtt hagyják el az erdőt.
Hajnalban lesz a Golden Globe-díjátadó
A filmes és televíziós jelölések abszolút győztese idén a Netflix lett.