km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Falco: pénteken veszi kezdetét a XII. Horváth Zoltán Emléktorna

Falco: pénteken veszi kezdetét a XII. Horváth Zoltán Emléktorna

A nagy hagyományokkal bíró rendezvényre komoly nemzetközi mezőny érkezik az Aréna Savariába.

 

Szeptember 10-11-én rendezik meg a XII. Horváth Zoltán Emléktornát, a részletekről ma tartottak sajtótájékoztatót, melyet Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi, és Sport Bizottság elnöke nyitott meg. Kiemelte, hogy az idei emléktorna lesz a felkészülési időszak legnívósabb tornája, ugyanis mindhárom meghívott csapat hazájának élmezőnyébe tartozik. Tavaly a pandémia okozta helyzet miatt kizárólag magyar együttesek vettek részt ez emléktornán, az idei évben viszont már három külföldi csapattal fog megmérkőzni a szombathelyi gárda. A BC Igokea Aleksandrovac regnáló bosnyák bajnok, a BC GGMT Vienna óriási erősítésen esett át, míg az FMP Belgrád ABA liga résztvevő volt a tavalyi szezonban. A nemzetközi mezőny kialakításában komoly szerepet vállalt Gasper Okorn szakmai tanácsadó.

 

Gráczer György ügyvezető igazgató azt emelte ki, hogy hatalmas öröm egy ilyen minőségű torna házigazdájának lenni. Az ügyvezető biztos benne, hogy a hétvége jól fogja szolgálni az együttes felkészülését.

 

Az esemény végén Váradi Benedek értékelte az eddigi felkészülést. A csapatkapitány elmondta, nagyon komoly munkát végzett el a csapat, és a szakmai stáb is megdolgoztatta a fiúkat. Biztosította a sajtó munkatársait, a szurkolókat, hogy a csapat jó állapotban van és teljes gőzzel készül a bajnokságra, aminek egy nagyon fontos mérföldköve lesz a hétvégi XII. Horváth Zoltán Emléktorna.

 

Az emléktorna programja:

2021.09.10. (péntek) 17.30 - BC GGMT Vienna – BC Igokea Aleksandrovac
2021.09.10. (péntek) 19:15 - Megemlékezés, megnyitó
2021.09.10. (péntek)  20:00 - Falco KC Szombathely- FMP Belgrád
2021.09.11. (szombat)  16:00 - Mérkőzés a 3. helyért
2021.09.11. (szombat) - 18:30 - Döntő

 

A tornára napi jegyek válthatók:

  • Diák, Nyugdíjas – 1000,-Ft
  • Felnőtt – 2000,- Ft
  • Mobil lelátó 2300,- Ft

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.