km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
A lehullott lombot takarították el a Pázmány Péter körúton

A lehullott lombot takarították el a Pázmány Péter körúton

Táblák figyelmeztették az autósokat arra, hogy ne parkoljanak az út szélén kedden délelőtt. Lombtakarítást végeztek a Pázmány Péter körúton: először a SZOVA munkatársai gereblyézték össze a lehullott faleveleket az út melletti zöldterületekről is, majd a kupacot egy lombszívó autó gyűjtötte össze. Kelemen Krisztián, a körzet képviselője elmondta, hogy közlekedésbiztonsági szempontból fontos, hogy ezt a munkát elvégezze a város a fontosabb közlekedési csomópontokon, mert a csapadéktól ezek a levelek csúszóssá válhatnak, ami balesetveszélyes. A gyalogátkelők környékén kiemelten fontos a rövid féktávolság - óvatosságra intette az autósokat a képviselő.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint