km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Párizs 2024: Egy hónappal a rajt előtt 19 sportágban már hivatalos a magyar kvótaszerzés

Párizs 2024: Egy hónappal a rajt előtt 19 sportágban már hivatalos a magyar kvótaszerzés

Egy hónappal az első párizsi versenynap előtt Magyarország 19 sportágban rendelkezik hivatalosan kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel a nyári játékokra.

A magyarok 170 kvótával vagy indulási szinttel rendelkeznek az olimpiára, melyre kijutott többek között négy csapat: vízilabdában és a kézilabdában is ott lesz a férfi és a női válogatott is.

A hétvégén több sportágban lezárult a kvalifikációs időszak, így kiderült, hogy súlyemelésben, valamint a városi sportágakban – BMX freestyle, gördeszka, sportmászás és breaktánc – nem lesz magyar résztvevő a francia fővárosban.

Ugyanakkor a belgrádi úszó Európa-bajnokságon Holló Balázs és Ábrahám Minna révén két fővel gyarapodott a magyar kvótások száma, miközben kettővel csökkent is: Burián Katalin és Kovács Benedek nem indulhat, hiába van szintjük, csak a harmadikak a magyarok sorrendjében az adott számban.

Az úszócsapat létszámát – amit jelen állás szerint 12 férfi és 10 nő alkotja – befolyásolhatja, hogy a váltókban kik kapnak még lehetőséget a szereplésre.

Lovaglásban hosszú idő után – legutóbb 1996-ban volt magyar lovas az olimpián – két magyar is megméretheti magát az ötkarikás játékokon, mivel lovastusában és díjlovaglásban is sikerült a magyar kvótaszerzés.

Öttusában viszont csak négyen indulhatnak majd, noha már öt magyar lenne nevezhető, míg atlétikában még ezen a héten lehet szintet teljesíteni vagy további világranglista pontokat gyűjteni, ugyanis vasárnap zárul a kvalifikációs időszak.

A cselgáncsozóknál már lezárult a csaknem kétéves pontgyűjtés, és a nemzetközi szövetség hivatalosan hétfőn fogja értesíteni a nemzeti szövetségeket a párizsi résztvevőkről. A magyarok várhatóan öt versenyzővel vehetnek részt a játékokon.

A párizsi olimpia megnyitója július 26-án lesz, de már 24-én és 25-én elkezdődik a versenyprogram, hetes rögbivel, labdarúgással, íjászattal és kézilabdával.

 

(MTI)

Fotó: Pixabay

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.
Párizs 2024: legfeljebb kétperces tartalmakat tölthetnek fel a sportolók az oldalaikra
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elkészítette a közösségi médiában megjeleníthető posztokra vonatkozó előírásait az idei párizsi játékokon szereplő sportolók számára.