km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Paralimpiai negyedik helyezett lett Ekler Luca 100 méteres síkfutásban

Paralimpiai negyedik helyezett lett Ekler Luca 100 méteres síkfutásban

A vasi atléta hajszállal maradt le a bronzéremről, az aranyérmet a brit Sophie Hahn szerezte meg.

 

Augusztus 28-án, magyar idő szerint hajnali fél négy után a szombathelyi kiválóság, Ekler Luca is megkezdte szereplését a 2021-es Tokiói Paralimpiai Játékokon. A távolugrásban, valamint 400 méteren világcsúcstartó, világ-és Európa-bajnok atléta 100 méteres síkfutásban állt először rajthoz, az előfutamokból pedig a negyedik legjobb idővel, 12.94-es eredménnyel kvalifikálta magát a fináléba. 

 

A 13:01-kor kezdődő döntőbe a brit Sophie Hahn került be a legjobb idővel a kolumbiai Jimenez Sanchez, valamint a német Lindy Ave előtt. A szombathelyi kiválóság végig óriási csatában volt a német versenyzővel a bronzéremért, végül több, mint egy tizedet javítva az előfutambeli eredményén 12.82-vel a negyedik helyen végzett. 

 

Ekler Luca fő számára, a távolugrásra augusztus 31-én kerül sor, tokiói szereplését pedig a "legfrissebb számával", a 400 méteres síkfutással zárja szeptember 4.én, amelyben júniusban, az Európa-bajnokságon, Bydgoszcz-ban világcsúccsal szerzett aranyérmet orosz riválisa előtt.

 

Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat/Facebook

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.