km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Paprikás hangulatú mérkőzésen szenvedett vereséget a Haladás Angyalföldön

Paprikás hangulatú mérkőzésen szenvedett vereséget a Haladás Angyalföldön

A szombathelyiek hiába játszottak bő hatvan percet emberelőnyben, nem sikerült feltörniük a Vasas védelmét.

 

MERKANTIL BANK LIGA 16. FORDULÓ

VASAS - SZOMBATHELYI HALADÁS 1-0 (1-0)

Vasas: Jova – Szivacski, Otigba, Ilynbor, Silye – Hinora, Pátkai (Litauszki, 46.), Berecz – Radó (Szilágyi, 85.), Pekár, Feczesin (Bobál, 88.)

Vezetőedző: Kuttor Attila.

Szombathelyi Haladás: Rózsa  – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Tóth-Gábor, 70.), Holdampf, Kiss B., Szekér (Devecseri, 56.) – Tóth Milán (Guzmics, 82.), Horváth R.

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Pátkai (14.)

Kiállítva: Iyinbor (27.)., Litauszki (90+4.), ill. Németh Milán (90+4.)

 

Igazi rangadóval folytatódott a válogatott szünet után a másodosztályú bajnokság, a Szombathelyi Haladás a Vasas otthonába látogatott. A házigazda kispadján a Szombathelyhez több szállal is kötődő Kuttor Attila ült, Radó András pedig a kezdőcsapatban kapott helyet. 

 

Nem lehetett mondani, hogy egymásnak estek volna a csapatok, a mérkőzés elején főként mezőnyben folyt a játék. Az első komolyabb lehetőség a Vasas előtt adódott, a jobb oldalon üresen maradó Feczesin próbálkozását azonban védte Rózsa Dániel. A 14. percben viszont már tehetetlen volt a szombathelyiek hálóőre: Hinora szögleténél Pátkai támadta jól a labdát és csúsztatott a hálóba, előnyhöz juttatva ezzel a fővárosiakat (1-0). Lüktetett a mérkőzés, támadó szellemben futballoztak a felek, komolyabb helyzetet azonban nem lehetett feljegyezni. A 27. minutumban a Haladás 35-öse, Predrag Bosnjak lódult volna meg a bal oldalon, Iyingor nagyon elkésett a belépőjével, a Vasas játékosa a kiállítás sorsára jutott. Emberelőnybe került a Haladás, a Vasas azonban így sem játszott alárendelt szerepet, sőt mi több, Feczesin és Pekár révén akár növelhették is volna előnyüket. A fehérmezes szombathelyiek Horváth Rajmund távoli lövésével veszélyeztettek, Jova kezéből ugyan kiperdült a labda, de még meg tudta fogni a gólvonal előtt. Egygólos angyalföldi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. 

 

A fordulást követően megváltozott a játék képe: a Haladás megpróbált minél nagyobb nyomást helyezni a hazaiak kapujára, a betömörülő védelemmel szemben átlövésekkel is bátran próbálkoztak, Jova eszén azonban nem tudtak túljárni. Feszült hangulatban telt az összecsapás, a 68. percben pedig nagy kakaskodás alakult ki, nem kímélték egymást a játékosok, végül Feczesin Róbert és Tóth Milán kapott sárga lapos figyelmeztetést. Egyre inkább szorította az idő a vasiakat, jöttek a cserék, Tóth-Gábor Kristóf és Guzmics Richárd is pályára lépett, de a felívelt labdák sem jártak eredménnyel. Hiába tett meg mindent Németh Szabolcs együttese, hogy legalább az egyik pontot megmentse, a Vasas elhárította a veszélyeket. Gól már nem született, a 94. perc viszont még tartogatott egy tömegjelenetet: egy szombathelyi szögletet követően hatalmas lökdösődés, dulakodás alakult ki a kapu előtt, két piros lap is villant, zöld-fehér részről Németh Milán, míg a piros-kékektől Litauszki Róbert kapta. A házigazda tehát 1-0-ás győzelmet aratott, ezzel pedig előzött és a tabella élére állt. 

 

A bajnokság hétközi fordulóval folytatódik, a Haladás szerdán 18 órakor a Siófok együttesét fogadja.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.