km/óra
  2022.10.03., hétfő  •  Helga napja
Ötszázmillió forint pályázati forrás fordítható háziállatok ivartalanítására

Ötszázmillió forint pályázati forrás fordítható háziállatok ivartalanítására

479 nyertes pályázatot bíráltak el, minden megyéből érkeztek sikeres pályázatok, amelyek maximum 1,5 millió forintot jelentenek önkormányzatonként.

Országosan félmilliárd forintra pályázhattak az önkormányzatok, az összeg háziállatok ivartalanítására fordítható - közölte a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos hétfői, szentgáli sajtótájékoztatóján.

 

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a Magyar Falu Program keretében meghirdetett pályázat "mérföldkőnek számít" a felelős állattartás tekintetében. Közölte, hogy 479 nyertes pályázatot bíráltak el, minden megyéből érkeztek sikeres pályázatok, amelyek maximum 1,5 millió forintot jelentenek önkormányzatonként.


A felhívást áprilisban tették közzé, melynek nyomán megkezdték az igényfelmérést a településeken, a program a tervek szerint legkésőbb egy év alatt lezajlik. A pénz felhasználható macskák és kutyák ivartalanítására, chip behelyezésére, valamint védőoltás beadatására. A rendelkezésre álló összeg 14 ezer állat ivartalanítását fedezi - mondta Ovádi Péter. Hozzátette: a pályázat fontos célja az is, hogy együttműködésre sarkallja az önkormányzatokat, az orvosokat, valamint a civil szervezeteket a jó cél érdekében. A kezdeményezésnek a jövőben várható folytatása - fűzte hozzá.

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Fokozatosan csökken parlagfű pollenkoncentrációja
Továbbra is az alacsony-közepes tartományban van az allergén növény virágpor-koncentrációja.
Szombathelyen és Sárváron is többször tankolt, de egyszer sem fizetett
Az ősemberek genetikájának kutatása kapta az orvosi Nobelt
Pääbo munkásságával átalakította az ember eredetének kutatását, mivel az általa kifejlesztett megközelítések lehetővé tették a DNS-ben lévő bázisok sorrendjének a vizsgálatát. 
Burgonyát kapnak a rászorulók: egyre kevesebb az adomány, pedig egyre többre lenne szükség
Burgonyát oszt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak 3,2 millió forint értékben. Elsősorban olyan nagycsaládosok részesülnek az adományból, akik az élelmiszermentő akcióban nem vesznek részt. A tízkilós zsákokat a plébániák osztják szét Vas és Zala megyei településeken.
Maradandó fogyatékosságot szenvedett el a motoros, vádat emeltek a sofőr ellen