km/óra
  2021.02.28., vasárnap  •  Ákos, Bátor napja
Ötgólos hátrányból is felállt, mégis búcsúzott a Magyar Kupától az SZKKA

Ötgólos hátrányból is felállt, mégis búcsúzott a Magyar Kupától az SZKKA

A szombathelyiek többször is bizonyították, hogy nagy tartás van bennük, a végén mégis a vendégek örülhettek a győzelemnek.

 

TIPPMIX KÉZILABDA NŐI MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ

Szombathelyi KKA – Dunaújvárosi KKA 27-29 (13-17)

SZKKA: Tomasevics – Wald 2, Bandelier 5, Gorilszka 5, Pődör R. 4, Agbaba 3, Orbán 3 Csere: Horváth P. 2, Mayer 2, Varga 1, Virág, Christe (K)

 

Szombaton délután lejátszotta első mérkőzését a Tippmix Női Magyar Kupában a Hungast-SZKKA kézilabdacsapata. A sorozatban ez volt az első kör, amelybe ezúttal már az élvonalbeli csapatok is bekapcsolódtak, Marosán György együttese a DKKA csapata ellen kezdte meg szereplését.

 

Mindkét oldalon kimaradt támadásokkal indult az összecsapás, majd Ferenci és Kazai gyors góljaival a dunaújvárosiak kerültek előnybe. Szombathelyi részről Bandelier jegyezte az első találatot, de nem sokáig volt 1-2 az eredmény, ugyanis rögtön jött a vendégek válasza. Az SZKKA mindent megtett az egyenlítésért, Vágó Attila együttese azonban tartani tudta 2-3 gólos előnyét. A félidő derekához közelítve 8-10-re vezetett a vendég alakulat, többek között a kiváló kapusteljesítménynek is köszönhetően. Hlogyik fontos pillanatban egymás után háromszor is védeni tudott, kétszer Bandelier, egyszer pedig Agbaba eszén járt túl. A folytatásban a DKKA ha minimálisan is, de növelni tudta előnyét, a szombathelyieknek pedig menniük kellett az eredmény után. A félidő vége meglehetősen hullámzóra sikerült: a vasiak pillanatokon belül ledolgozták négygólos hátrányuk felét, majd ezt követően a Dunaújváros szerzett két találatot, így 13-17-es vendég előnnyel mentek szünetre a felek. 

 

Jó szombathelyi védekezésekkel és Tomasevic-védéssel indult a második félidő, ennek pedig az lett az eredménye, hogy ismét két gólra zárkózott a házigazda. A folytatásban a gólok mellett a két percek is záporoztak, hol a szombathelyiek, hol a vendégek játszhattak emberelőnyben. Orbán Adrienn találata után 17-18-nál csak egy gól volt a két csapat között, a dunaújvárosiak azonban ezt követően ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést és 18-22-re elhúztak. Tomasevic nagyon fontos pillanatban mutatott be bravúrt, de ahelyett, hogy csökkent volna a különbség, öt gólra nőtt a dunaújvárosi előny. 20-25-re, valamint 21-26-ra is a vendégek vezettek, akik már zsebben érezhették a találkozót, Marosán György együttese azonban ezt máshogy gondolta. Az őszi szezon felfedezettjének választott Pődör Rebeka vezérletével folyamatosan dolgozta le hátrányát a szombathelyi alakulat, Horváth Petra nagy góljának köszönhetően pedig egyenlített is az SZKKA, 27-27 volt ekkor az állás. Izgalmas hajrára volt kilátás, az SZKKA-nak megvolt az esélye a győzelemre is, a fordulatos végjátékból azonban a vendégek jöttek ki jobban és 27-29-es győzelmüknek köszönhetően ők folytathatják a kupaküzdelmeket.

 

A vasiak legközelebb január 27-én lépnek pályára, hazai környezetben a Vác együttesét fogadják bajnoki mérkőzésen.

 

Fotó: Csonka András

 


 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 7. szám - 2021.02.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Már az első félidőben döntött és kiütéses sikert aratott a Haladás a Kaposvár ellen
A szombathelyiek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, a két csapat nem volt egy súlycsoportban ezen a találkozón.
Kupakokkal a gyógyulásért
Kupakgyűjtő akció indult két mozgássérült gimnazista diák javára a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. Dominik és Lackó egy izomsorvadással járó, ritka genetikai betegségben szenvednek. Családjaik olyan gyógyszerre gyűjtenek, ami megállítja a légzőizmok bénulását. A készítményt idehaza nem törzskönyvezték, csak külföldről szerezhető be, egyhavi adagja másfél millió forintba kerül.
Hideget-meleget is kapunk a jövő héten
A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nem csak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell.
Óvatosságra intik a túrázókat a vaddisznók miatt
Az Agrárminisztérium vasárnap Facebook-oldalán a túrázókat arra figyelmeztette, legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak. Fontos, hogy a turistautakról ne térjenek le, a kutyát pórázon sétáltassák, és sötétedés előtt hagyják el az erdőt.
Hajnalban lesz a Golden Globe-díjátadó
A filmes és televíziós jelölések abszolút győztese idén a Netflix lett.