km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Öt nap Mikulás: Mikimal Mass, jelmezes futás, kutyaséta, nemzetközi találkozó Szombathelyen

Öt nap Mikulás: Mikimal Mass, jelmezes futás, kutyaséta, nemzetközi találkozó Szombathelyen

Jó hír azoknak, akik egész évben jól viselkedtek, hogy Szombathelyen  a héten számtalan lehetőségük lesz arra, hogy összefuthassanak a Mikulással. Összegyűjtöttük, hogy a rajongók hol találkozhatnak a Nagyszakállúval. 

 

December 4., szerda
A Savaria Plázába, mint minden évben, idén is ellátogat a Mikulás. 10 és 18 óra között lehet találkozni a Télapóval, akinek a legkisebbek a karácsonyi kívánságaikat is elmesélhetik. 
A herényi Mikulás szánja pedig 17 órakor érkezik a Herényiek Háza tetejére (Béke tér 7.).
 

December 5. csütörtök
Az AGORA – MSH-ban 14.30-kor nyit ki a Mikulás kuckó. Lehetőséget biztosítanak a szervezők arra, hogy az otthonról hozott kis csomagot személyesen vegyék át a Mikulástól a gyermekek. Játszósarkot is berendeznek és a Capito Gitárklub zenés műsorával tölthetik a gyerekek a várakozás perceit. 
Mint minden évben így idén is lesz Mikimal Mass, hogy mosolyt csaljanak a kicsik és a nagyok arcára. Nincs mese, annak, aki részt akar venni a programon, Mikulásnak vagy Krampusznak kell öltöznie. A találkozó 17.15-kor lesz a Borostyánkő Áruház sarkánál. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy olyan szaloncukrot vagy csokoládét vigyenek magukkal, amit ők is szívesen megesznek. 
A Mikulás nemcsak két keréken, hanem futva is megérkezik. A Szombathelyi Futóklub vár mindenkit egy közös futásra mikulásruhában, sapkában vagy akár krampusznak öltözve, az út során pedig szaloncukorral lepik meg a járókelőket és gyerekeket. Arra kérnek mindenkit a szervezők, hogy hozzanak 1-2 zacskó szaloncukrot magukkal. A találkozó 17.30-kor lesz a Csónakázó-tó parkolójában, majd futva haladnak a belváros felé, a Fő térre és a környező utcákba.
 

December 6.: péntek
Az idei évben is eljön a DK Mikulása, várnak kicsiket és nagyokat 15 órakor a Fő téren. 
17 órakor indul a Mikulás-napi kutyaséta a Berzsenyi térről az óriáskerékig.
A Family Centerben is minden a Mikulásról szól, de ezen napon inkább a nagyobb korosztálynak. Egész nap mézeskaláccsal, forró teával és forraltborral készülnek minden vásárlónak. 17 órától az Ocho Macho emeli a színvonalat és ad koncertet, itt hallhatja majd a közönség először Szombathelyen a legújabb számaikat.
A Nagyszakállú idén is mozgásra invitálja a rosszcsont gyermekeket, egy kör futásra a Csónakázó-tónál 17.30-kor. A mikulássapka kötelező kellék. A Télapó természetesen nem üres puttonnyal érkezik, aki jó volt, annak jut meglepetés is. A jó hangulat garantált, várnak mindenkit sok-sok szeretettel. 
19.30-kor a rockMikulás is ellátogat a Végállomás Klubba, fellép a Skót Rock Band, az Evilution Rock Band, az Új Nemzedék. 
 

December 7.: szombat
9.30-kor érkeznek a Mikulások a műjégpályára. A verseny célja a korcsolyázás népszerűsítése, alapjainak a bemutatása. Versengés, játék határok nélkül a 15 féle színes Mikulással. 
10 és 14 óra között a Family Center Szombathely bevásárlóközpontban is lehet találkozni a Nagyszakállúval, lehet neki szavalni, énekelni vagy rajzolni. Emellett készülhetnek közös fotók is a Mikulással. A napot kézműves foglalkozással és karácsonyi hangulattal színesítik. 
 

December 8.: vasárnap
A műjégpályán 9 órakor kezdődik a Nemzetközi Színes Mikulástalálkozó, olyan versenyszámokkal, mint a Mikulások versenye, ügyességi versenyek vagy a Korcsolyázz a Mikulással! játék. A program támogatói a Magyar Szabadidősport Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok