km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
Ősztől valószínűleg újra dolgozhat Lendvai Ferenc

Ősztől valószínűleg újra dolgozhat Lendvai Ferenc

Egészségi okokból egyelőre távol marad Lendvai Ferenc a közgyűlési munkától. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője február óta sem a testületi, sem a bizottsági üléseken nem vesz részt. Napjai az orvos utasításait betartva telnek, mondta el kérdésünkre telefonon.

 

– Az egészségi állapotom a magánügyem, arról nem kívánok részleteket közölni – mondta Lendvai Ferenc. – Mindössze annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy minden valószínűség szerint szeptemberben már újra dolgozhatok. 


Kérdésünkre, hogy felmerült-e mandátumának visszaadása, egyértelmű nemmel felelt. Mint ismert, a képviselők mandátuma egy év inaktivitást követően szűnik meg automatikusan, ez tartós betegség esetén is így van. Lendvai Ferenc esetében azonban ez egyáltalán nincs napirenden, erősítette meg kérdésünkre Illés Károly, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője.


Lendvai Ferenc 2010-ben lett képviselő a jobboldali pártszövetség színeiben, tanácsnokként és frakcióvezetőként is tevékenykedett. Jelenleg harmadik ciklusát tölti a szombathelyi közgyűlésben, a tavalyi önkormányzati választáson listáról szerzett mandátumot.
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Északkeleten több mint 5 centiméternyi hó is hullhat
Felragyogott a téren advent fénye
Már ég a Berzsenyi téren található adventi koszorú első gyertyája. A koronavírus-járvány miatt szűk körben, meghitt ünnepségen gyújtotta meg dr. Nemény András polgármester a gyertyát, mely a növekvő fényt szimbolizálja.
Kásler: az egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást
A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek - írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.
Zúzmara, napfény, kék égbolt: lélegzetelállító fotók készültek a Kendig-csúcson
Zúzmarába öltözött a táj a Kőszeg-hegységben, a Kendig-csúcson, írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebbok-oldal, amelyre egy káprázatos képsorozat is felkerült.
Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot
A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.