km/óra
  2023.03.26., vasárnap  •  Emánuel napja
Összemérték közlekedési tudásukat a családok

Összemérték közlekedési tudásukat a családok

A biztonságos és balesetmentes közlekedésre, a példamutató szülői magatartásra hívja fel a figyelmet az évek óta népszerű "Közlekedik a család" országos vetélkedő, amelynek megyei döntőjét szombaton rendezték meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti telephelyén. Ezúttal 24 család nevezett. Többek között kerékpáros és autós ügyességi pályán kellett végigmenniük, de elméleti felkészültségüket is bizonyíthatták.

 

Ismertették a feladatot, és jó tanácsok is elhangzottak a kerékpáros ügyességi pályánál, mielőtt a versenyzők nekivágtak. Szlalomozni és bóják között, szűk helyen kanyarodni is kellett többek között, amihez jó koordinációs és egyensúlyérzékre volt szükség. A gokartpályán párban küzdötték le az akadályokat, a kockakirakónál közösen dolgoztak a családtagok. Összesen nyolc állomáson kellett minél jobban teljesíteni a "Közlekedik a család" vetélkedőn.


László Péter, a VMRFK közlekedésrendészeti osztályvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szombaton rendezte az országos verseny megyei fordulóját, 24 család nevezett. A verseny célja, hogy a balesetmentes közlekedésre felhívják a figyelmet. A családoknak különböző feladatokat kellett teljesíteni. 


Számot adtak KRESZ- és elsősegélynyújtási ismereteikről, a részegszemüveges akadálypályán pedig kiderült, hogy imitált ittas állapotban ki tud például célba dobni. Az autós ügyesség pályán a vezetéstechnikai tudást kellett elővenni, jellemzően apukák vállalkoztak a feladatra. Kellett parkolni, kis helyen megfordulni, bóják között szlalomozni, minél kevesebb hibaponttal, időre.


A megyei döntőn legjobb helyezést elérő balogunyomi Merőtei család képviselheti Vas megyét az országos döntőn, ahol a fődíj egy személyautó. A versenyen második lett a sárvári Süle család, a harmadik helyezést pedig a szombathelyi Muntean család érte el.
 

 

Fotó: police.hu
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
legfrissebbek
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Hiába vezetett sokáig, vereséget szenvedett a Falco a vasi klasszikuson
A címvédő 21 ponttal is vezetett, a Körmend azonban fordított és 80-87-re nyert az Aréna Savariában.
Sitkei Rockfesztivál 2023: Ossian, Lord, Beatrice, Zorall, Mobilmánia is fellép
Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület.
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.