km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Az év utolsó napjától új helyen várja a betegeket az orvosi ügyelet

Az év utolsó napjától új helyen várja a betegeket az orvosi ügyelet

Szilveszter éjjelén már az új helyen fogadja a betegeket az orvosi ügyelet Szombathelyen. A háziorvosi rendelési idő után, december 31-én délután 4 órától már nem a mentőszolgálat Sugár úti épületébe, hanem a 11-es Huszár úton lévő teljesen felújított komplexumba kell menniük azoknak, aki sürgős orvosi ellátásra szorulnak.

 

Már szinte minden a helyén van az orvosi ügyelet új épületében. Vadonatúj a berendezés és a gyermekrendelő falát is vidám figurák díszítik önkénteseknek köszönhetően.  A gyógyszerszekrénybe már a gyógyszerek is bekerültek.  Nemcsak a patikaszerek, hanem az ambulánsnaplók, a kivonulós elsősegélytáska és az orvosi műszerek nagy része is már csak a betegekre vár. Az ügyeletnek egyébként csak a helyszíne változik. Ugyanazok a szombathelyi háziorvosok ügyelnek majd, mint a korábbi rendszerben, és nagyobb részben a szakdolgozókat is a mentőszolgálattól vették át.


Vigné Horváth Ilona, a Szombathelyi Eü. és Kulturális GESZ igazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, az ügyelet ugyanúgy fog működni, hétköznapokon 16 órától másnap reggel 7 óráig. Hétvégén, ünnepnapokon, munkaszüneti napokon pedig reggel 8-tól este 8 óráig, vagyis 24 órában. A telefonszámok meg fognak változni.


A felnőtt és gyermek ügyeletnek is külön hívószáma lesz majd: a felnőtt háziorvost a 94/900-919, a gyermekorvost a 94/900-929-es telefonszámon lehet elérni.


 

 

A közel 100 millió forintból átalakított épületben egyszerre három orvos, két asszisztens és egy gépkocsivezető tart ügyeletet. 


A várostól 17 évvel ezelőtt, 2003. január 1-jén vette át az ügyelet működtetését az Országos Mentőszolgálat. Akkor a Wesselényi utcából költözött el az ügyelet a Sugár útra, most a Sugár útról a 11-es Huszár út 6. szám alá. Az utolsó bútordarabokat és az addig használatban lévő orvosi eszközöket az év utolsó napján viszik majd át új helyükre.   

 
 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.