km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Országos bajnok lett a Gothard II. korosztályos fiú focicsapata

Országos bajnok lett a Gothard II. korosztályos fiú focicsapata

Május utolsó hétvégéjén rendezték a II. korcsoportos Labdarúgó Diákolimipia Országos Döntőjét a Király Sportlétesítményben, Szombathelyen. A megmérettetésen végül a Gothard együttese ünnepelhetett.

Mint a posztban szerepel: "iskolánk csapata is kvalifikálta magát. A pénteki megnyitón elhangzott, hogy ebben a korosztályban 594 csapat adta be jelentkezését a viadalokra.

A pénteken megtartott tájékoztató és sorsolás után a mieink az alábbi menetrend szerint léptek pályára: Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium - Pécs (Baranya vármegye). Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Balatonlelle (Somogy vármegye), Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium - Jászberény (Jász-Nagykun-Szolnok vármegye),  Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Berettyóújfalu (Hajdú-Bihar vármegye).

Iskolánk tanulói a városi és megyei selejtezők, döntők során megvívott 8 hibátlan mérkőzés után futottak fel a műfűre a Királyban az 'A' jelű pályára. A pécsiek elleni mérkőzésen látszott rajtunk a kezdeti görcsösség, de sikerült 2 góllal, 4-2-re nyernünk. Ellenünk kezdte meg a meccsek sorozatát a lellei csapat, akik ellen sokkal felszabadultabban játszottunk és könnyedén nyertünk 6-0-ra. A két délutáni meccs előtt ebéddel folytattuk a szombati napot, majd visszatérve a létesítménybe a jászberényiek következtek és bár vezető találatunk után egyenlítettek, végül 4-1-re győztünk. Az utolsó csoportmeccsünket a berettyóiak ellen játszhattunk, mely mint utólag kiderült a csoportelsőségről is döntött, szerencsére a mi javunkra, 2-0 arányban.

A 4 győztesen megvívott csoportmeccs az jelenthette, hogy a 'B' csoport 2. helyezettjével kezdhettünk másnap a legjobb 8 között, méghozzá a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola ellen, Pest vármegyéből. Tanulóink ott folytatták, ahol előző nap befejezték és 2-0-ás eredménnyel jutottak a legjobb 4 közé, ahol biztosan éremért játszhattak. Egy meccs pihenő és következhetett a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei ellenfél, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolcról. Gothardosaink az eddigi legfegyelmezettebben játszották végig az elődöntőt, remek védekezésüknek köszönhetően 4-0-ra múlták felül a miskolciakat és készülhettek a döntőre. Ismét egy meccsnyi pihenő után, délben, nagy melegben álltunk fel a döntőre, a másik oldalon Fejér vármegyéből a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói álltak. Az első játékrészben 2-0-ás vezetésre tettünk szert, ám hogy ne tudjunk kényelmesen a félidőre vonulni, rúgtak egy gólt a fehérváriak, majd a második félidő elején egyenlítettek is, de nem estünk kétségbe, nem sokkal később egy félpályás szabadrúgás góllal szereztük meg a vezetést. Ellenfelünk hatalmas nyomást helyezett ránk és rendületlenül végigtámadta a fennmaradó időt, de nagyszerű, kőkemény védekezéssel megtartottuk egy gólos előnyünket a mérkőzés végéig, így veretlenül állhattunk fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A különdíjak közül Kalmár Kornél a gólkirályi címet nyerte el 9 találattal, Kócs Felicián pedig a "Bajnokcsapat Testnevelője" címet vehette át.

Tanulóink tehát elképesztő teljesítménnyel nyerték meg a tornát, egy csapatként, akik közül mindannyian hozzátettek ehhez a sikerhez. Nagyban hozzájárult a győzelemhez az a fergeteges hangulat, melyet szurkolótáborunk biztosított a torna egésze során, melyet ezúton is köszönünk.

Az országos bajnokcsapat tagjai:
Haraszti Mihály 3.a, Péter Bálint 3.a, Kalmár Kornél 3.a, Tóth Patrik 3.b, Garamvölgyi Benett 3.b, Sóvári Dávid 3.c, Rozmán Áron 4.c, Greskó Zalán 4.c, Németh Levente 4.c, Novák Bence 4.c
Felkészítők: Kócs Felicián, segítője Héra Csanád (aki szakmailag és taktikailag egyaránt nagyban szerepet vállalt a végső siker elérésében)
Gratulálunk tanulóinknak és felkészítőiknek."

(Kép forrása: Diákolimpia facebook oldal)

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Harmadszor mérhették össze tudásukat a gyerekek a Városi Diák- és Szabadidősport Napon
Harmadszor rendezték meg a Városi Diák- és Szabadidősport Napot a Fő téren. Futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket az óvodások, általános- és középiskolások, valamint a Szombathelyi Sportiskola jóvoltából különböző sportágakkal is megismerkedhettek testközelből.
56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt
A Savaria Nemzetközi Táncverseny kezdete 1966-ra nyúlik vissza, mely a világjárvány éveitől eltekintve folyamatosan, immár 56. alkalommal kerül megrendezésre az AGORA Művelődési és Sportházban. A verseny nemcsak az európai, hanem a világ minden táján ismert és elismert táncesemény, amely méltó rangot vívott ki magának a Nemzetközi TáncSport Szövetség és a táncsport szakemberei és táncosai körében is.
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét