km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
(Örök)Zöld programok a szabadban: egy környezettudatos délután a Csónakázó-tó szigetén

(Örök)Zöld programok a szabadban: egy környezettudatos délután a Csónakázó-tó szigetén

Szombat délután benépesült a Csónakázó-tó szigete: az árnyas, csendes park környezettudatos családi délutánnak adott otthont, ahol a kicsiket és nagyokat egyaránt többféle, színes program várta. Az Agora Kulturális Központ immár másodjára megrendezett eseménye játékos, szórakoztató foglalkozásokkal teremtett remek hangulatot a szigeten a „zöld szemlélet” jegyében.

 

Hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg idén is a Zöld Szigetet – mondta el Geosits Judit, az Agora rendezvényszervezője. A Csónakázó-tó szigete eleve nyugodt, szép helyszín: a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem és az újrahasznosítás jegyében létrejött programoknak autentikus terepet biztosít.


A kora délután kezdődő programokra folyamatosan érkeztek, főként kisgyermekes családok: a legkisebbek a baba játszószőnyegen játszhattak, a nagyobbacskák az Öko-játszóházban hancúrozhattak, valamint újrahasznosított, természetes anyagokból tárgyakat, játékokat készíthettek, és interaktív játékkal várta őket az InciFinci játszóház. Ha a családok megpihenni vágytak, a színpadon természeti elemek, állatok ihlette előadások sorát tekinthették meg: Kassai Anita A békakirály örökzöld táncos, dalos meséjével foglalkoztatta a nagyérdeműt; a Kereplő Színház A Nap, a Hold és a Csillag megszabadítása című előadását lelkes gyermekek közreműködésével vitte színpadra; a színpadi produkciók sorát a Kalimpa Színház Gesztenyefa palota című mesekoncertje zárta.


A rendezvényre a Vasivíz Zrt. standja is kitelepült: a felnőtteknek nyújtottak tájékoztatást, hogyan és miért érdemes áttérni a csekkes befizetésről az online ügyintézésre – nem csak a vízszámla befizetésénél. A Fekete István Állatvédő Egyesület népszerű kutyusai is kilátogattak a szigetre: a látogatók zsákbamacska vásárlásával segíthették az egyesület működését. A szigeten a Vasi Zöldek csoportja is képviselte magát: a csoport célja, hogy Vas megyében is egyre népszerűbbé tegyék a zöld szemléletet a vásárlásban, a háztartásokban, a hulladékkezelésben.


A több száz idelátogató jól mutatta: a programra és a „zöldülésre” egyaránt igény van városunkban.

 

TP


 

 

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.