km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Óriási probléma az eltúlzott sófogyasztás

Óriási probléma az eltúlzott sófogyasztás

A magyar férfiak az ajánlott napi sómennyiség több mint háromszorosát, míg a nők a bő kétszeresét veszik fel.

 

A Lidl Magyarország a magyar vásárlók egészséges táplálkozásának támogatása céljából három évvel ezelőtt indította el só- és cukoroptimalizálási programját, ennek során célul tűzte ki, hogy saját márkás termékeiben 2025-ig átlagosan 20 százalékkal csökkenti a hozzáadott só és cukor mennyiségét. A program alapját az adja, hogy a magyar férfiak az ajánlott napi sómennyiség több mint háromszorosát, míg a nők a bő kétszeresét veszik fel. 

 

A túlzott hozzáadottcukor-bevitel pedig túlsúly, illetve elhízás kialakulásához vezet, ami a diabétesz kialakulásában kockázati tényezőként jelentkezik. Ezzel összefüggésben innovatív és felelős gazdasági társaságként a német hátterű diszkont hazai leányvállalata folyamatosan törekszik a kiegyensúlyozott étrend támogatására, ami a termékfejlesztési stratégiájának kialakításakor is meghatározó szempont volt. 

 

A folyamatos optimalizálás eredményeképpen a só esetén a 2019-es 18 tonna megtakarítást 24 tonnára növelték tavaly, míg a cukornál ez 196,3 tonnáról 335,8 tonnára nőtt, az ízélmény befolyásolása nélkül – hívta fel a figyelmet Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője. Hangsúlyozta, hogy a magyar emberek egészségének támogatása az élelmiszer-kiskereskedelmi lánc stratégiájának egyik alappillére.

 

Akciós újságjában a Lidl immár külön felületet szentel arra, hogy edukálja a fogyasztókat. Az áruházlánc a további fejlesztések révén arra is törekszik, hogy minél több terméke, minél nagyobb arányban tartalmazzon természetes összetevőket, tartósítószerek, ízfokozók, adalékanyagok, valamint színezékek hozzáadása nélkül. A mentes termékek megbízható és egyre bővülő kínálatával a speciális táplálkozási igényt követőknek is segítséget nyújt a vállalat.

kapcsolódó cikkek
Érdekes összefüggést találtak a bélrák és az elhízás között
Érdekes összefüggést találtak a bélrák és az elhízás között
A túlsúlyos anyák gyermekeinél nagyobb a bélrák kialakulásának kockázata.
címkék
kapcsolódó cikkek
Érdekes összefüggést találtak a bélrák és az elhízás között
Érdekes összefüggést találtak a bélrák és az elhízás között
A túlsúlyos anyák gyermekeinél nagyobb a bélrák kialakulásának kockázata.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.