km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Óriási probléma az eltúlzott sófogyasztás

Óriási probléma az eltúlzott sófogyasztás

A magyar férfiak az ajánlott napi sómennyiség több mint háromszorosát, míg a nők a bő kétszeresét veszik fel.

 

A Lidl Magyarország a magyar vásárlók egészséges táplálkozásának támogatása céljából három évvel ezelőtt indította el só- és cukoroptimalizálási programját, ennek során célul tűzte ki, hogy saját márkás termékeiben 2025-ig átlagosan 20 százalékkal csökkenti a hozzáadott só és cukor mennyiségét. A program alapját az adja, hogy a magyar férfiak az ajánlott napi sómennyiség több mint háromszorosát, míg a nők a bő kétszeresét veszik fel. 

 

A túlzott hozzáadottcukor-bevitel pedig túlsúly, illetve elhízás kialakulásához vezet, ami a diabétesz kialakulásában kockázati tényezőként jelentkezik. Ezzel összefüggésben innovatív és felelős gazdasági társaságként a német hátterű diszkont hazai leányvállalata folyamatosan törekszik a kiegyensúlyozott étrend támogatására, ami a termékfejlesztési stratégiájának kialakításakor is meghatározó szempont volt. 

 

A folyamatos optimalizálás eredményeképpen a só esetén a 2019-es 18 tonna megtakarítást 24 tonnára növelték tavaly, míg a cukornál ez 196,3 tonnáról 335,8 tonnára nőtt, az ízélmény befolyásolása nélkül – hívta fel a figyelmet Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője. Hangsúlyozta, hogy a magyar emberek egészségének támogatása az élelmiszer-kiskereskedelmi lánc stratégiájának egyik alappillére.

 

Akciós újságjában a Lidl immár külön felületet szentel arra, hogy edukálja a fogyasztókat. Az áruházlánc a további fejlesztések révén arra is törekszik, hogy minél több terméke, minél nagyobb arányban tartalmazzon természetes összetevőket, tartósítószerek, ízfokozók, adalékanyagok, valamint színezékek hozzáadása nélkül. A mentes termékek megbízható és egyre bővülő kínálatával a speciális táplálkozási igényt követőknek is segítséget nyújt a vállalat.

kapcsolódó cikkek
Érdekes összefüggést találtak a bélrák és az elhízás között
Érdekes összefüggést találtak a bélrák és az elhízás között
A túlsúlyos anyák gyermekeinél nagyobb a bélrák kialakulásának kockázata.
címkék
kapcsolódó cikkek
Érdekes összefüggést találtak a bélrák és az elhízás között
Érdekes összefüggést találtak a bélrák és az elhízás között
A túlsúlyos anyák gyermekeinél nagyobb a bélrák kialakulásának kockázata.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek: