km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Óriási mérkőzésen remek Falco-győzelem a Treviso ellen

Óriási mérkőzésen remek Falco-győzelem a Treviso ellen

A szombathelyiek ezzel mindhárom csoportellenfelüket le tudták győzni a Bajnokok Ligájában.

 

KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT 4. FORDULÓ

FALCO KC SZOMBATHELY – NUTRIBULLET TREVISO 81-80 (18-24, 23-9, 18-24, 22-23)

Falco KC Szombathely: Váradi 17, Clark 3/3, Benke 13/3, Golomán 8, Keller 9. Cserék: Kovács B. -, Perl 18/6, Barac 13, Somogyi -

Edző: Milos Konakov

Nutribullet Treviso: Russel 15/6, Dimsa 16/6, Sokolowski 10/6, Akele 22/12, Sims 4. Cserék: Casarin -, Chillo -, Jones 2, Bortolani 8/3, Imbro 3/3

Edző: Massimiliano Menetti

 

Két héttel az olaszországi mérkőzés után ezúttal Szombathelyen nézett egymással farkasszemet a Falco és a Treviso együttese. Hazai környezetben nyolc ponttal az olaszok tudtak nyerni, így volt miért visszavágni Milos Konakov együttesének. 

 

Russell pontjaival startolt a találkozó, amire Golomán felelt egy szép zsákolással. Dimsa kosara után 2-7 volt az állás, majd ezt követően Benke pontjai következtek, kiegyenlített a Falco. A hazaiak jól védekeztek, így a Treviso egy teljes percig nem tudott további kosarakat szerezni. A jó védekezést labdaszerzések követték, Váradi 4 pontot szerzett gyorsindításból, 11-7-re változott az eredmény. Ekkor Akele volt eredményes triplából (11-10). Golomán újabb zsákolásával 3 ponttal lépett meg a Falco. Ekkor Sokolowski iratkozott fel a pontszerzők közé, hárompontosával újból egál lett a mérkőzés. Váradi megszerezte hatodik pontját, ezt vendég időkérés követte (15-13). A timeout után Barac kosara érkezett, Akele kétszer is betalált, így újra a Treviso volt előnyben (17-18). Akele már tíz pontnál járt, de a négy egységnyi hátrány ellenére a szombathelyi együttes remek védekezést produkált az első negyed folyamán. Az utolsó egy percbe érkezve Perl dobhatott két büntetőt, a kettőből egyet értékesített (18-21). A hátralévő időszakban láthatólag csak Akele találta az ellenszert a vasi védekezéssel szemben, és az etap vége előtt újabb triplát értékesített, amivel 18-24-re vezetett a Treviso a negyed végén. 

 

Kimaradt dobásokkal kezdődött a második etap, majd Bortolani süllyesztett el egy hármast. Kilencpontos olasz előnynél Benke villant kintről, majd egy duplát is jegyzett, villámgyorsan négyre kapaszkodott a Falco (23-27). Ha ez nem lett volna elég, Váradi bravúros 2+1-es akciójával tovább zárkóztak a szombathelyiek, am ráadás büntető is jó volt, mindössze egy pont volt a differencia. A Treviso megtorpant, újabb olasz eladott labda következett, Keller pedig óriásit zsákolt, amivel már a magyar bajnoknál volt az előny. Nagyon összeállt a vasi védekezés, Clarkra viszont ráfújtak egy sportszerűtlent, egyenlíteni tudtak a vendégek. 28-28-nál Perl triplája talált utat a gyűrűbe, majd Golomán szedett össze egy támadólepattanót és tette fel szépen (33-28). Bortolani 2+1-ére Perl válaszolt szintén három ponttal, majd Keller parádés védekezése után Váradi szerzett újabb kosarat. 20-4-es sorozatban volt a Falco, extázisban volt az Aréna Savaria, Keller pedig újabb két pontot tett hozzá. Vendég időkéréssel és két Akele-pontokkal folytatódott az összecsapás, majd Barac büntetőjével zárult a negyed. Húsz percnyi játék után 41-33-ra vezetett a hazai alakulat. 

 

A Treviso indította jobban a harmadik felvonást, Váradi azonban egy extra kosárral ismét gondoskodott arról, hogy ne tudjon igazán lőtávolon belülre kerülni az olasz együttes. Különösen kintről dobtak jól a vendégek, 44-38 után Dimsa - aki az előző mérkőzésen is megszórta magát - és Russell triplájával gyorsan 44-44-re módosult az állás. 44-46-nál Váradi átadásából Golomán zsákolt, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Benke faultos kosara nagyon fontos pillanatban érkezett, a Falco válogatott kiválósága pedig a büntetőt is bedobta. Barac remek horoggal ugrasztotta talpra a publikumot, az olaszok fordítottak, majd Clark egy triplával hűtötte le a kedélyeket. Imbro nem igazán érezte a gyűrűt, de Somogyi büntetői is kimaradtak, helyette viszont Perl növelte tovább a szombathelyi pontok számát. A Treviso kezdeti lendülete alábbhagyott, ismét hattal ment a Falco, 58-52-nél pedig időt is kért a vendég gárda. Imbro hatodik kísérletére már betalált, Bortolani zsákolt, egy pontra feljöttek a kékmezesek (58-57). Barac 50%-kal büntetőzött, ez volt a játékrész utolsó momentuma, 59-57 állt az eredményjelzőn az utolsó tíz perc előtt. 

 

Barac egy 2+1-es bravúros akcióval indította az etapot, a büntető is jó volt, 62-57 volt a szombathelyieknek. A Treviso Sims révén válaszolt - a kiváló átlaggal rendelkező játékos mindössze az első pontjait szerezte -, de Barac ellenállhatatlan formában kosárlabdázott és újabb remek kosarat szerzett. Zúgott a "Mindenki szombathelyi", Milos Konakov időkérése után Váradi átdobta Simset, kilenc pontos volt már a differencia (68-59). Ezt követően az olaszok pillanatai következtek, ötre csökkentették a hátrányukat, Keller viszont egy duplával jelezte, hogy nem adja magát könnyen a Falco. Négy perccel a vége előtt egy kosárra küzdötte fel magát a vendég együttes, Milos Konakov pedig magához is hívta övéit. Perl nagyon fontos faultos kosarat szerzett, a büntetőnél sem remegett meg a keze, 73-68 állt az eredményjelzőn. Ahogy Russell, úgy Benke büntetői is lejöttek, érezhető volt a dekoncentrálság a csapatokon. Váradi és Keller azért összehozott egy alley oop-ot, Dimsa messziről engedte el, másfél perccel a vége előtt egy pont volt a Falco előnye (75-74). A Treviso hosszú idő után visszavette a vezetést, de Perl mindkét büntetőjét értékesítette, újra a házigazdánál volt az előny (77-76). Izgalmas utolsó másodpercekre volt kilátás: az olaszok ismét előnyre tettek szert, Perl azonban megint csinált egy 2+1-et egy remek betörés után (80-78). Dimsa büntetői a helyükre kerültek, Konakov-mester időkérése után pedig 15 másodperce volt a Falconak, hogy támadjon a győzelemért. Perlnek odaütöttek, egy büntetőt bedobott, és mivel a következő akciót kivédekezték a szombathelyiek, 81-80-as győzelmet arattak olasz ellenfelükkel szemben.

 

A folytatásban válogatott szünet szerepel a programban, a szombathelyiek legközelebb december 10-én a Kecskemét otthonában lépnek pályára.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.