km/óra
  2021.02.28., vasárnap  •  Ákos, Bátor napja
Óriási küzdelemben kapott ki Kaposváron a Falco

Óriási küzdelemben kapott ki Kaposváron a Falco

Gasper Okorn együttese előbb ledolgozta hátrányát, majd megfordította a mérkőzést, az utolsó percekbeli adok-kapokból viszont a somogyiak jöttek ki jobban.

 

KAPOSVÁRI KK - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHEY 76-74 (23-19, 13-26, 22-13, 18-16)

Kaposvári KK: M. Curry 15/6, Krnjajski 2, Baki 5/3, Rivers 19/3, Révész 14. Csere: Miliszavljevics 11/3, Bogdán 7/3, Puska B. 3/3

Vezetőedző: Nikola Lazic

Falco: Váradi 11, Dancsecs -, Benke 13/9, Bruinsma 12, Lake 8. Csere: Barac 8, Perl 19, Keller Á. 3, Doktor P. -, Kovács B. -

Vezetőedző: Gasper Okorn

 

4-0-s sorozattal nyitotta a találkozót a Kaposvár, majd Váradi büntetői révén érkeztek az első vasi pontok. A somogyiak nem bízták a véletlenre a dolgot, villámgyorsan 10-2-es előnyre tettek szert, fel volt adva a lecke a Falconak. Az álmoskás első percek után aztán szépen fokozatosan megérkeztek a mérkőzésbe a sárga-feketék és elkezdtek faragni a hátránykból. A hazaiak egy triplával próbálták lehűteni a kedélyeket, 15-8-ra ismét meg tudtak lépni. Ezt követően egy 6-0-s sorozattal egy pontra zárkózott Gasper Okorn együttese, amikor három perc volt hátra az első játékrészből. A házigazdának ez sem törte meg a lendületét, tartani tudták előnyüket, sőt, egy negyed végi triplának köszönhetően 23-19-re vezettek az első tíz percet követően.

 

Gyors pontváltással indult a második etap, majd egy kaposvári hármast követően ismét elkapták a fonalat a sárga-feketék és sikerült egy kosáron belülre kerülniük. A negyed derekán 30-27 állt az eredményjelzőn, ám nem sokáig, a Falco ugyanis először a mérkőzésen 30-31-re átvette a vezetést. A vasiak ezt követően is lendületben maradtak, folyamatosan növelték előnyüket, a Kaposvár pedig megtorpanni látszott. A játékrészt fölényesen, 13-26-ra nyerték Perl Zoltánék, a nagyszünetben pedig 36-45 arányban vezettek.

 

A második félidő első kosarára több, mint másfél percet kellett várni, egy somogyi hármas talált utat a gyűrűbe. A házigazda minden esélyt minden esélyt próbált megragadni, hogy közelebb kerüljön ellenfeléhez, a fontos pillanatokban azonban mindig volt valaki vasi részről, aki magára vállalta a felelősséget. A 25. percben 44-50-nél hat pont volt a Falco előnye, de ennek ellenére sem lehetett nyugodt a szombathelyiek szlovén mestere. A somogyiak ígéretes villanásokkal jelezték, hogy nem szeretnének lemondani a győzelemről, 56-58-ra meg is közelítették ellenfelüket, majd hamarosan jött az egyenlítés is. A záró tíz perc előtt 58-58 volt az állás, így bőven maradtak izgalmak. 

 

Kaposvári duplára Benke-tripla formájában érkezett a válasz, 60-61-nél ismét a Falconál volt előny. Nem sokkal később ugyanez az eseménysor ismétlődött meg, a sárga-feketék válogatott kiválósága fontos pillanatokban nyújtott extra teljesítményt. Perl Zoltán kosarával tovább nőtt a különbég, a korábbi szombathelyi vezetőedző, Nikola Lazic pedig magához hívta övéit. Ez érezhetően jót tett a hazaiaknak, rövid idő leforgása alatt ugyanis öt pontot szereztek zsinórban és 67-66-ra már ők vezettek. Újabb két pontjukra ismét Perl tudott válaszolni, fej-fej mellett haladtak a csapatok, óriási küzdelem folyt a pályán. Másfél perccel a találkozó vége előtt 73-74-re a szombathelyiek vezettek, majd két büntetővel tizenkét másodperccel a vége előtt újra a házigazdánál volt az előny. Az utolsó támadásból nem sikerült kosarat szereznie a Falconak, ráadásul a Kaposvár újabb két büntetőt dobhatott. A hazaiak óriási küzdelemben, 76-74-re legyőzték a vasiakat. 

 

A Falcora kedden újabb mérkőzés vár, 18 órától az Alba Fehérvár együttesét látják vendégül Benke Szilárdék.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 7. szám - 2021.02.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Már az első félidőben döntött és kiütéses sikert aratott a Haladás a Kaposvár ellen
A szombathelyiek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, a két csapat nem volt egy súlycsoportban ezen a találkozón.
Kupakokkal a gyógyulásért
Kupakgyűjtő akció indult két mozgássérült gimnazista diák javára a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. Dominik és Lackó egy izomsorvadással járó, ritka genetikai betegségben szenvednek. Családjaik olyan gyógyszerre gyűjtenek, ami megállítja a légzőizmok bénulását. A készítményt idehaza nem törzskönyvezték, csak külföldről szerezhető be, egyhavi adagja másfél millió forintba kerül.
Hideget-meleget is kapunk a jövő héten
A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nem csak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell.
Óvatosságra intik a túrázókat a vaddisznók miatt
Az Agrárminisztérium vasárnap Facebook-oldalán a túrázókat arra figyelmeztette, legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak. Fontos, hogy a turistautakról ne térjenek le, a kutyát pórázon sétáltassák, és sötétedés előtt hagyják el az erdőt.
Hajnalban lesz a Golden Globe-díjátadó
A filmes és televíziós jelölések abszolút győztese idén a Netflix lett.