km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Óriási csatában, hosszabbításos mérkőzésen nyert a Falco a szomszédvári rangadón

Óriási csatában, hosszabbításos mérkőzésen nyert a Falco a szomszédvári rangadón

A Konakov-legénység a ZTE otthonában is megőrizte veretlenségét.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I., 7. FORDULÓ

ZALAKERÁMIA ZTE KK - FALCO KC SZOMBATHELY 95-96 (24-27, 27-18, 19-25, 18-18, 7-8)

ZTE: Wilson 18/6, Simó -, Guyton 16/12, Barnett 22/9, Horti 9. Cserék: Harris 2, Csuti 4, Bonifert 3/3, Parks 19/6, Révész 2

Edző: Teo Cizmic

Falco: Váradi 9, Somogyi 8/6, Benke 13/6, Golomán 23/9, Keller 13/3. Cserék: Perl 22/3, Clark 2, Kovács 2, Barac 4

Edző: Milos Konakov

 

Bravúros győzelemmel a háta mögött érkezett a Falco a ZTE elleni vasárnapi összecsapásba. Benke Szilárdék a VEF Riga együttesét verték idegenben a Bajnokok Ligájában, így a nemzetközi porondon is százszázalékos mérleggel menetelnek. A zalaiak is sikerrel hangoltak a találkozóra, ők az Atomerőmű otthonában tudtak diadalmaskodni. 

 

A hazaiak számára indult jobban a találkozó, Guyton két triplát is elsüllyesztett, ezután viszont a sárga-feketék pillanatai következtek. Somogyi volt az, aki a hátára vette a csapatot, 7-16-is állásnál pedig időkérésre szánta el magát Teo Cizmic. Ez hatásosnak is bizonyult, visszakapaszkodott a házigazda, Parks hármasával alakult ki a negyed végén a 24-27-es eredmény.

 

A ZTE friss szerzeménye sok gondot okozott a magyar bajnoknak, a hazaiak pedig egy 11-0-ás rohammal sokkoltak, akiknek különösen a triplamutatójuk volt figyelemre méltó. A Falco ugyan tudott faragni a hátrányából a nagyszünetig, hat pont azonban így is megmaradt a zalai előnyből, 51-45 állt ekkor az eredményjelzőn.

 

Nagy lendülettel, agilisan tért vissza a vendég alakulat a szünetről, ennek köszönhetően pedig sikerült is tovább csökkenteniük a különbséget, többek között Perl, Benke, valamint Keller pontjainak köszönhetően. A felzárkózáshoz a hazaiaknak is volt egy-két szava akik ismét átvették a vezetést, ám Golomán extrájának köszönhetően ez nem tartott sokáig. A játékrész Wilson kosarával ért véget, az utolsó etapra 70-70-nel fordultak a felek. 

 

Hatalmas csata folyt a pályán, Golomán elképesztő formában kosárlabdázott, a másik oldalon pedig Parks volt az, aki a fontos pillanatokban vezérré lépett elő. Perl és Benke hathatós köreműködésével ötpontos előnyt tudott kialakítani a vasi gárda, a végső dudaszó előtt két perccel 81-86 volt az állás. Szinte tapintható volt a feszültség, zalaegerszegi büntetők után 85-86-ra módosult az eredmény, Milos Konakov pedig időt kért. Perl is jól büntetőzött, ezt követően Cizmic mester kért időt, majd a hazaiak dobhattak ismét a vonalról. Az első büntető jó volt, a második viszont kimaradt, a lepattanó a ZTE-hez került, akik ebből két pontot szerezve 88-88-ra egyenlítettek. Nyolc másodperccel a vége előtt a győzelemért támadhatott a Falco, kosarat azonban nem sikerült szerezni, jöhetett a ráadás.

 

A hosszabbítást a sárga-feketék kezdték jobban, lépéselőnybe kerültek, két perc elteltével 88-91 állt az eredményjelzőn. Perl büntetői után a ZTE bedobta a ziccerét, amire Barac kintről felelt, 90-95 volt a szombathelyieknek. Mindent megpróbált a hazai csapat, az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak, ám ez csak arra volt elég, hogy 95-96-ra feljöjjenek. A Falco megőrizte minimális előnyét, és nagyot küzdve, hatalmas csatában tudott diadalmaskodni.

 

Váradi Benedekék legközelebb október 30-án lépnek pályára, az Oroszlány érkezik az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.