km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Orbán Viktor: októbertől kötelező lesz lázat mérni belépéskor az iskolákban

Orbán Viktor: októbertől kötelező lesz lázat mérni belépéskor az iskolákban

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött videón foglalta össze az Operatív Törzs szombati ülésének eredményeit.

 

Orbán Viktor úgy fogalmaz: ez egy erős reggel volt, az egészségügyi védekezést tekintette át az operatív törzs. A miniszterelnök szerint felkészültünk a második hullámra, a kórházakban több mint 10 ezer szabad ágy van és lélegeztetőgépből is van elég. Hangsúlyozta: egyetlen magyar ember sem marad ellátatlanul, ha megbetegszik.


A miniszterelnök hozzátette, szeretnék valahogy kikényszeríteni, hogy a jelenleg érvényben lévő kevés szabályt betartsák az emberek, mert ha nem tartják be, kénytelenek lesznek szankciókhoz kötni azokat.


Orbán szerint az iskolákat egyelőre tudják üzemeltetni, összesen 3 iskolát és 16 óvodát kellett eddig bezárni. Október 1-től kötelező lesz a testhőmérséklet-ellenőrzés az iskolákba való belépés előtt - fűzte hozzá.


A koronavírus-tesztek hatósági árasak lesznek, az árról a szerdai kormányülésen születhet döntés.


A miniszterelnök kijelentette, hogy az influenza elleni védőoltást - amelyet önkéntesen lehet kérni - ingyenessé tudják tenni az egész országban.

 

 

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő és Pintér Sándor belügyminiszter (szemben, j-b) a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2020. szeptember 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.
Folytatódik a meleg, napsütéses idő
Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.