km/óra
  2022.07.05., kedd  •  Emese, Sarolta napja
Orbán szerint két hónap előnyünk van az Európai Unióhoz képest

Orbán szerint két hónap előnyünk van az Európai Unióhoz képest

Van 3 millió potenciálisan fertőzésre váró ember, akit a vírus meg fog találni – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak.

 

„Aki be van oltva, ők a mostani tudásunk szerint védettek a vírusvariánsokkal szemben” – tette hozzá. A kormányfő közlése szerint az oltások tekintetében 1,5-2 hónap előnye van Magyarországnak az Európai Unió más országaihoz képest.

 

Hozzátette, az élet újraindításában is jól áll az ország, de aggasztó hogy sokan továbbra sem oltatták be magukat. Orbán Viktor elmondta, a variánsok azokat találhatják meg, akik eddig még nem vették fel az oltásukat. „A vírussal szemben egyedül az oltás jelent megoldást” – mondta.

 

A kormányfő szerint a gazdaság rugalmasságát korlátozó intézkedések nem jók. A miniszterelnök azt mondta, hogy a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van Európára. Hozzátette, a járvány utáni élet nem lesz olyan, mint előtte. A nemzeti konzultáció a kormányfő szerint arra irányul, hogy kiderüljön, mik legyenek azok a pillérek, amelyekre építeni lehet az életet a járvány után.

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 25.szám - 2022.07.01.
Savaria Fórum 31. évfolyam 25.szám - 2022.07.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elektronikai hulladékgyűjtéset szervez júliusban és szeptemberben a SZOMHULL
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek:
Telt házzal indult a Nyitott Városháza Teraszkoncert-sorozat
Szent László napot tartottak Zanaton, a városrész templomának védőszentje tiszteletére
Újév napján bántalmazott egy ápolónőt a Markusovszky kórházban
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 60 nap elzárásra ítélt egy büntetett előéletű nőt, közölte a Szombathelyi Törvényszék.