km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Operatív törzs: zenés-táncos rendezvényen csak védettek vehetnek részt

Operatív törzs: zenés-táncos rendezvényen csak védettek vehetnek részt

Továbbra is tartsa be mindenki a koronavírus-járvány ellen jelenleg érvényben lévő korlátozásokat az eddig elért védekezési eredmények megtartásáért! - kérte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón.

 

Kiss Róbert emlékeztetett: az ötmilliomodik oltás után életbe lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata, amellyel "visszatért a teljes és megszokott, korlátozásoktól mentes életünk". Ez a lakosság együttműködésének és türelmének eredménye - hangsúlyozta.


A jelenleg hatályban lévő intézkedéseket ismertetve elmondta: zenés-táncos rendezvényen csak védettek vehetnek részt, a szabályok betartása a szervező felelőssége.


A magán- és családi rendezvényeken lakodalom esetében kétszázan, más esemény esetén ötvenen vehetnek részt. A zeneszolgáltatás, illetve az élőzene nyújtása ezeken a rendezvényeken megengedett - tudatta, hozzáfűzve: ha a rendezvényt vendéglátó helyen tartják, akkor a vendéglátó üzletekre vonatkozó rendelkezéseket kell betartani, vagyis a belső terekben csak védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak tartózkodhatnak.


Hozzátette, hogy bizonyos szabályok mellett megtarthatók a gyűlések: ha a gyűlésen ötszázan vagy annál kevesebben vesznek részt, akkor nem védettek is jelen lehetnek, ötszáznál nagyobb létszám esetén viszont csak védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak vehetnek részt. Spontán gyűlés továbbra sem szervezhető, tartható meg - emelte ki.


A sport- és kulturális rendezvények kivételével a szabadtéri rendezvényeken ötszáz fő alatt nem védettek is részt vehetnek, ennél nagyobb létszámú vagy zárt térben tartott rendezvény esetében viszont csak védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak lehetnek jelen - közölte az alezredes.


Kiss Róbert kitért arra is: a közterületeken megszűnt a maszkviselési kötelezettség, de a tömegközlekedésen, várakozóhelyeken, üzletekben, bevásárlóközpontokban és az ügyfélfogadási helyszíneken továbbra is viselni kell a maszkot.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás
A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.
Kiss Norbert: négy EB-cím után is új célok, tervek viszik előre
2014, 2015, valamint 2021 után a tavalyi esztendőben is megnyerte a kamion Európa-bajnokságot, amivel már négyszeres győztesnek mondhatja magát, a szakági örökrangsorban pedig csupán a német Jochen Hahn előzi meg. A szombathelyi Kiss Norberttel az előző idény legfontosabb momentumairól, az idei várakozásokról, de a kamionsport jövőjéről is beszélgettünk.
A Savaria InterCity mozdonyának áramszedője letört, nem közlekednek a vonatok Budaörs és Kelenföld
A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor érkező, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor induló railjet mozdonyának szélvédője betörött. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, olvasható a MÁV Facebook-oldalán.
Disznóvágáshoz használt eszközöket lopott el Vasegerszegről
A legjobbak között a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
Megjelent az IKK 2023-as technikumi rangsora, melyen előkelő, harmadik helyen végzett a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum. Több vasi iskola is fent van a 100-as listán.