km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
Operatív törzs: zenés-táncos rendezvényen csak védettek vehetnek részt

Operatív törzs: zenés-táncos rendezvényen csak védettek vehetnek részt

Továbbra is tartsa be mindenki a koronavírus-járvány ellen jelenleg érvényben lévő korlátozásokat az eddig elért védekezési eredmények megtartásáért! - kérte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón.

 

Kiss Róbert emlékeztetett: az ötmilliomodik oltás után életbe lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata, amellyel "visszatért a teljes és megszokott, korlátozásoktól mentes életünk". Ez a lakosság együttműködésének és türelmének eredménye - hangsúlyozta.


A jelenleg hatályban lévő intézkedéseket ismertetve elmondta: zenés-táncos rendezvényen csak védettek vehetnek részt, a szabályok betartása a szervező felelőssége.


A magán- és családi rendezvényeken lakodalom esetében kétszázan, más esemény esetén ötvenen vehetnek részt. A zeneszolgáltatás, illetve az élőzene nyújtása ezeken a rendezvényeken megengedett - tudatta, hozzáfűzve: ha a rendezvényt vendéglátó helyen tartják, akkor a vendéglátó üzletekre vonatkozó rendelkezéseket kell betartani, vagyis a belső terekben csak védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak tartózkodhatnak.


Hozzátette, hogy bizonyos szabályok mellett megtarthatók a gyűlések: ha a gyűlésen ötszázan vagy annál kevesebben vesznek részt, akkor nem védettek is jelen lehetnek, ötszáznál nagyobb létszám esetén viszont csak védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak vehetnek részt. Spontán gyűlés továbbra sem szervezhető, tartható meg - emelte ki.


A sport- és kulturális rendezvények kivételével a szabadtéri rendezvényeken ötszáz fő alatt nem védettek is részt vehetnek, ennél nagyobb létszámú vagy zárt térben tartott rendezvény esetében viszont csak védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak lehetnek jelen - közölte az alezredes.


Kiss Róbert kitért arra is: a közterületeken megszűnt a maszkviselési kötelezettség, de a tömegközlekedésen, várakozóhelyeken, üzletekben, bevásárlóközpontokban és az ügyfélfogadási helyszíneken továbbra is viselni kell a maszkot.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Újabb fejlemény a Szombathely és Kőszeg közötti M87-es út építésében
Megjelent a vasi gyorsforgalmi utak kiviteli terveinek elkészítésére vonatkozó közbeszerzési felhívás.
Mintegy 5 kilogramm marihuánát találtak egy kecskeméti tanyán
Mintegy öt kilogramm marihuánát és 518 tő kannabiszt találtak egy kecskeméti tanyán a rendőrök - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Marad a nyárias idő csütörtökön is
Devizapiac: alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama
Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Változik a buszmenetrend, épül a forgalmi iroda Szombathelyen
Korszerűsíti a BLAGUSS Kft. az Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú szolgáltatási decentrum épületét, külső és belső átalakítással, energetikai fejlesztéssel, valamint az általa üzemeltetett autóbuszflotta is bővül 4 új MIDI autóbusszal (3 db gázolaj üzemanyagú, 1 db elektromos), erről is kapnak tájékoztatót a közgyűlésen a képviselők. Figyelembe véve az utasok igényeit, október 16-tól változik a helyi járatos buszok menetrendje: közvetlen temetőjárat indul a Derkovits-lakótelepről, és sűrűbben mennek a buszok a Parkerdőbe.