km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Operatív törzs: karácsonykor is tilos a csoportosulás és a gyülekezés

Operatív törzs: karácsonykor is tilos a csoportosulás és a gyülekezés

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt kedden 276 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón szerdán.

 

Kiss Róbert közölte: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 15 408 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt.


A keddi maszkviseléssel kapcsolatos intézkedések közül 248 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott maszkviselési kötelezettségek be nem tartása miatt történt - ismertette. Hozzátette: a rendőrök közülük 106 embert figyelmeztettek, 84 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 58 feljelentést tettek. Emellett a tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken kedden 10, míg üzletekben és bevásárlóközpontokban 18 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt - közölte az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.


Kiss Róbert kitért arra is, hogy a kereskedelmi üzletekre, a vendéglátóhelyekre, a szálláshelyekre, valamint a szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozó intézkedések megszegése eddig 653 rendőri fellépést vont maga után. Ebből 172 az üzemeltető vagy a tulajdonos szabályszegésével, 481 az üzletek, létesítmények nyitvatartásával és az üzletben tartózkodás tilalmával volt összefüggésben.


A kijárási tilalmat kedden 381-an szegték meg, a november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, valamint a november 11-étől hatályos kijárási tilalom óta a rendőröknek 16 113 szabályszegővel szemben kellett intézkedniük - jegyezte meg.


Kiss Róbert szólt arról, hogy a Magyarországon átutazók ellenőrzésekor a rendőrök kedden 155 emberrel szemben léptek fel, a beutazási korlátozásokról szóló jogszabály szeptember 1-jei hatályba lépése óta 8513 átutazóval szemben intézkedtek.


Jelezte: kedden a rendőrök 11 099 alkalommal ellenőrizték személyesen a házi karanténban lévőket, 3719 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, így most 29 316 ember járványügyi megfigyelése, elkülönítése van hatályban, az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást 3926-an használják.


Az ügyeleti központ vezetőhelyettese kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár a szentestére vonatkozó védelmi intézkedés december 24-én 20 óra és 25-én 5 óra között felmentést ad a kijárási tilalom alól, a kormányrendelet nem érinti a közterületi magatartási szabályokat, azaz a csoportosulás és a gyülekezés tilalma erre az időre is érvényben marad. Kiss Róbert közölte, hogy az operatív törzs legközelebb december 28-án tart online sajtótájékoztatót. (MTI)
 

kapcsolódó cikkek
Operatív törzs: megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó kormányrendelet
Operatív törzs: megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó kormányrendelet
Megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón, kedden.
kapcsolódó cikkek
Operatív törzs: megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó kormányrendelet
Operatív törzs: megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó kormányrendelet
Megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón, kedden.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.