km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
30 év 30 történet: 30 kép eleveníti fel Szombathely legfontosabb pillanatait

30 év 30 történet: 30 kép eleveníti fel Szombathely legfontosabb pillanatait

A 30 képből álló installáció megmutatja a város legfontosabb eseményeit, és az önkormányzat működését is. Az első tabló az 1990-es évből hoz fotót, az utolsó az idei eseményekből válogat. A kiállítást dr. Nemény András polgármester nyitotta meg.

 

A polgármester felidézte az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb eseményeit. Köztük a felújított strand medencéjében készült képet. Kiemelte, nemcsak az elvégzett munka, de a döntések mögött megjelenő érzelmek is felidéződnek a képek láttán.


Horváth Soma alpolgármester szerint mindenki egy picit beleláthatja magát. Reméli, hogy sok önkormányzati képviselő eljön megnézni ezt a kiállítást, azok közül, akik részt vettek az elmúlt 30 év munkájában. És akár egy-egy képen, amin éppen nincsenek rajta, azt a momentumot is magukénak érzik majd, hiszen részt vettek annak a döntésnek a meghozásában. 


Az alpolgármester hangsúlyozta, ez a tárlat sok szempontból emlékezetes a város életében. Az installáció ötletgazdái nem voltak könnyű helyzetben, hiszen három évtizedből kellett válogatni.


Prieger Szabolcs programszervező elmondta, minden évből egyetlenegy képet kellett kiemelni. Sokan azt mondták, hogy szinte lehetetlen. De olyan sok minden történt, hogy nehéz volt egyet kiemelni. Úgy válogattak, hogy legyen benne kulturális esemény, legyen politika és láthassanak a tablókon olyanokat is, akik már nem lehetnek közöttük. 


Az önkormányzatiság három évtizedét bemutató tárlat egy hónapig a Városháza előtti téren látható, majd az intézmény folyosóin kap helyet. A tervek szerint a feldolgozott képi anyagból később egy könyv is készülhet.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Aradi vértanúk: felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadás mellett, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, csütörtök reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.