km/óra
  2021.07.30., péntek  •  Judit, Xénia napja
Önkéntesek segítségét várják a hétvégi ebédszállításban

Önkéntesek segítségét várják a hétvégi ebédszállításban

Felhívást tett közzé a Szent Márton Köpenye Alapítvány: autóval rendelkező önkéntesek jelentkezését várják, akik segítenének hétvégi ebédszállításban. Az alapítvány a veszélyhelyzetben rászoruló családokat támogat, hogy szombaton és vasárnap is jusson meleg étel az asztalra.

 

Gombos Adrienn, az alapítvány munkatársa elmondta, hogy a közétkeztetésnek köszönhetően a gyerekek hétköznap megkapják a meleg ételüket, de bizony a hétvége óriási problémát jelent. Az egyházmegyei karitász és a máltai szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának listája alapján kezdtek el dolgozni, illetve felkeresték az általános iskolákat, és a pedagógusok segítségét kérték, hiszen ők pontosan tudják, kik az intézményükben azok a családok, akik legtöbbször nem is jelzik, hogy problémájuk van, segítségre volna szükségük. 


A támogatóknak köszönhetően ezen a hétvégén mintegy 150 adag ételt vihettek házhoz a futárok. Stercz Gellért egyike azoknak az önkénteseknek, akik vállalták ezt a feladatot. 
“Most ez mindenkinek nehéz helyzet, és a legtöbbet azzal tudjuk tenni, hogy segítünk másoknak, megpróbáljuk együtt valahogy átvészelni. Nekem van időm, van autóm, és ez pont olyan lehetőség, amiben tudok segíteni. Egyelőre négyen vagyunk futárok, mindenkinek van egy listája, telefonszámmal, előtte odacsörgünk, majd odamegyünk. Általában a gyerekek várnak minket, és nekik adjuk át az ebédet.” – fogalmazott az önkéntes. 


Az alapítványt a Szombathelyi Egyházmegye hozta létre, tevékenységét anyagi hozzájárulással és önkéntesek, támogatók toborzásával is segíti. Az ételeket a Brenner-iskola konyháján főzik.
Székely János püspök, kuratóriumi elnök hangsúlyozta, hogy A Szent Márton Köpenye Alapítvány Szent Márton nyomában, az ő lelkesedésével és nagylelkűségével próbál a legszegényebbeknek, a rászorulóknak segíteni. Most, a járvány idején pontosan azoknak a családoknak, ahol gond az élelmiszer, a napi túlélés, akiknek nincsenek tartalékaik. A Martinus Gastro készíti az ételeket jutányos áron, nagyon finomak és bőségesek.


Az önkéntesek jelentkezését az alábbi elérhetőségeken, az adományokat pedig a számlaszámra, Ebéd a rászorulók asztalára megjelöléssel várják. 
Szent Márton Köpenye Alapítvány 


számlaszám: 11747006-27255588


telefonszám: 70/388-9008


e-mail: szentmartonkopenye@gmail.com

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Frissen kinevezett óvodavezetőket köszöntött a polgármester
Óvodavezetői kinevezéseikről szóló okiratot adott át irodájában július 28-án dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere Ganzerné Dávid Gabriellának, Halász Imrénének, Kovács-Fodor Viktóriának, valamint Pajor Andrásnénak, olvasható a város honlapján.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Továbbra is keresi a rendőrség az andrásfai Bödei Istvánt
A Vasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2020 novemberében indított körözési eljárást Bödei István, 64 éves, andrásfai lakos eltűnése miatt, áll a rendőrség közleményében.
Orbán: a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarország is része lesz
Az emberek 55 százaléka túl van két oltáson, így ma Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból Magyarország. De a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarország is része lesz - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
legfrissebbek
A delta variáns súlyosabb betegséget okozhat, mint a Covid-19 más változatai
A koronavírus gyorsan terjedő delta variánsa súlyosabb betegségeket okozhat és fertőzőbb, mint a Covid-19 más változatai - áll az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) belső jelentésében, amelyből pénteken a The Washington Post és a The New York Times amerikai napilapok közöltek részleteket.
Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós
Legkésőbb 2025-ben ismét lesz magyar űrhajós - jelentette be a közösségi oldalán pénteken a külgazdasági és külügyminiszter.
Válogatott magasember a Falco legfrissebb igazolása
Golomán György Belgiumból érkezik a háromszoros magyar bajnok szombathelyiekhez.
Kamion szorított le egy traktort a 86-oson, elhajtott a baleset okozója
Körmend irányába tartott a 86-os főúton egy bálákat szállító John Deere traktor. A szerelvényt Egyházasrádóc előtt egy kamion kezdte előzni, de szemből gépkocsi érkezett.
Szombaton újra várja a Hacuka a vásárlókat a Sportházban
Szombaton tartja közösségi vásárát a Hacuka az Agora Művelődési és Sportházban. A közösségi bolt olyan szervezetek számára ad tovább adományokat, amelyek azt szétosztják a rászorulók között. A vásáron megmaradt ruhák is évekig adomány alapját képezték.