km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Önkéntes voltam Indiában: Balázs Judit előadása a könyvtárban

Önkéntes voltam Indiában: Balázs Judit előadása a könyvtárban

A Zonta Club Szombathely, a Berzsenyi Dániel Könyvtár támogatásával, 2023. február 11-én 15 órakor „Önkéntes voltam Indiában” címmel vetítettképes előadást szervez a könyvtárban.

Balázs Judit a Hévízi Bibó István Gimnázium angol tanára. Egy felnőtt fia van. Első diplomáját Szombathelyen szerezte, majd a Károli Gáspár Református Egyetemen diplomázott. Harminc éve tanít, és emellett végez jószolgálati tevékenységet. Szabadidejében fut, most éppen a Barcelona félmaratonra készül.


 Mindig vágyat érzett arra, hogy embereken segítsen, főként gyerekeken, betegeken, fogyatékkal élőkön. Szándéka akkor vezette különös útra, amikor találkozott a Teréz anya által alapított Szeretet Misszionáriusai honlapjával. Célja lett megismerkedni szolgálatukkal. A felkészülést Teréz anya könyveinek olvasásával kezdte, majd lelki megerősítésként felkeresett Keszthelyen egy karmelita atyát.

Ezután jutott el két alkalommal Indiába. Először hat hetet töltött Kalkuttában Teréz anya nővéreinél. Mély hite segítette abban, hogy az embertelen és veszélyes körülményeket látva ne futamodjon meg.
Második kalkuttai útja során felkutatott egy szervezetet, amely Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyedében dolgozó nők gyerekeit istápolja, hogy ne törődjenek bele abba, amibe beleszülettek. Akarjanak tanulni, küzdeni.
 
Vetítettképes előadásain tapasztalatait azzal a szándékkal osztja meg, hogy hallgatói megértsék, nem természetes, hogy mi emberi körülmények közt élhetünk. Ha a világban milliók tengődnek nyomorban, elnyomásban, akkor segíteni kell őket.
Életéről azt mondja, nem tesz semmi különlegeset, egyszerűen végzi a dolgát - olvasható a Berzsenyi Dániel Könyvtár honlapján.

Fotó: Facebook

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.