km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Önkéntes voltam Indiában: Balázs Judit előadása a könyvtárban

Önkéntes voltam Indiában: Balázs Judit előadása a könyvtárban

A Zonta Club Szombathely, a Berzsenyi Dániel Könyvtár támogatásával, 2023. február 11-én 15 órakor „Önkéntes voltam Indiában” címmel vetítettképes előadást szervez a könyvtárban.

Balázs Judit a Hévízi Bibó István Gimnázium angol tanára. Egy felnőtt fia van. Első diplomáját Szombathelyen szerezte, majd a Károli Gáspár Református Egyetemen diplomázott. Harminc éve tanít, és emellett végez jószolgálati tevékenységet. Szabadidejében fut, most éppen a Barcelona félmaratonra készül.


 Mindig vágyat érzett arra, hogy embereken segítsen, főként gyerekeken, betegeken, fogyatékkal élőkön. Szándéka akkor vezette különös útra, amikor találkozott a Teréz anya által alapított Szeretet Misszionáriusai honlapjával. Célja lett megismerkedni szolgálatukkal. A felkészülést Teréz anya könyveinek olvasásával kezdte, majd lelki megerősítésként felkeresett Keszthelyen egy karmelita atyát.

Ezután jutott el két alkalommal Indiába. Először hat hetet töltött Kalkuttában Teréz anya nővéreinél. Mély hite segítette abban, hogy az embertelen és veszélyes körülményeket látva ne futamodjon meg.
Második kalkuttai útja során felkutatott egy szervezetet, amely Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyedében dolgozó nők gyerekeit istápolja, hogy ne törődjenek bele abba, amibe beleszülettek. Akarjanak tanulni, küzdeni.
 
Vetítettképes előadásain tapasztalatait azzal a szándékkal osztja meg, hogy hallgatói megértsék, nem természetes, hogy mi emberi körülmények közt élhetünk. Ha a világban milliók tengődnek nyomorban, elnyomásban, akkor segíteni kell őket.
Életéről azt mondja, nem tesz semmi különlegeset, egyszerűen végzi a dolgát - olvasható a Berzsenyi Dániel Könyvtár honlapján.

Fotó: Facebook

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Kánikula: szünetelnek az őrségi túrák
Az Őrségi Nemzeti Park a nagy hőségre tekintettel határozatlan időre felfüggeszti garantált túráit, tájékoztatott a szervezet Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztálya.
NVB: Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást
Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, jelentette be a szavazatok újraszámlálása után Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület pénteki ülésén.
Ausztria, Olaszország és Magyaroszág nyugdíjas szervezetei találkoztak Szombathelyen
Ausztriából, Olaszországból és több magyar vármegyéből is érkeztek nyugdíjas szervezeti vezetők az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Regionális Idősügyi Fórumra, Szombathelyre. Az eseményen elhangzott: országhatárokon belül és kívül ugyanazok a problémák, ezekre igyekeztek megoldást találni a résztvevők.