km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Olasz operaslágerekkel lép fel Güssingben a Vox Savariae

Olasz operaslágerekkel lép fel Güssingben a Vox Savariae

Június 10-én ismét a Güssingi Városi Kórussal együtt lép fel a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar: a Güssing városának 50 éves évfordulójára rendezett operaesten az olasz opera csúcspontjaival találkozhatunk.

A Güssingi Zenei Napokon ismét a Güssingi Városi Kórussal együtt lép fel a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar június 10-én 19.30-kor Lakner-Bognár Nóra karnagy vezetésével, aki ezúttal, mint fesztiválszervező is debütál a zenei napokon.

A kórusokat Magyarorszàg egyik legnagyobb zongoraművésze, Balog József kíséri zongoràn.
A három tenor a Magyar Állami Operahàz, illetve a Magyar Rádió operaénekesei, énekművészei, Boncsér Gergely, Csapó József és Szappanos Tibor lesznek: 

Az olasz operaslágerek mellett a résztvevők hódolhatnak az olasz kulináris élvezeteknek is, hiszen a belépőjegy tartalmaz egy pohár Proseccót, valamint a koncert előtt és a szünetben olasz ételeket és italokat kóstolgathat a kedves közönség.

(Fotó:Büki László/Vaskarika)

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.